Казано е, че първата любов не се забравя. Това може

...
Казано е, че първата любов не се забравя. Това може
Коментари Харесай

Легендарен китарист откри в Япония китара, открадната от него преди 46 г.

Казано е, че първата обич не се не помни. Това може да удостовери канадският рокаджия Ранди Бакман, който откри в Япония обичаната си китара, открадната му преди 46 години, съобщи Франс прес.

Основателят на групата си " Guess Who ", известни с шлагера " American Woman " (1970), който има доста кавъри, измина пътя до Токио за трогателна среща със своята свидна китара Gretsch. Инструментът е откраднат от музиканта от хотел в Торонто, Канада, през 1976 година, напомня Българска телеграфна агенция.

" Бях унищожен ", споделя 78-годишният Бакман. " Написах няколко песни, които продадоха милиони с тази китара. Тя беше моята вълшебна китара. И когато ненадейно изчезна, магията си отиде ", добавя музикантът.

Ранди Бакман купува модела " 6120 Чет Аткинс " в оранжев цвят на 19-годишна възраст за 400 $ - сума, събрана с пот на чело от косене на тревни площи и миене на коли.

Ранди дълго копнее за тази китара, прекарвайки часове наред да я съзерцава на витрината на магазин в Уинипег при започване на 60-те години на предишния век, в компанията на своя другар, музиканта Нийл Йънг.

Инструментът, който Бакман от нерешителност връзва с вериги в тоалетните на хотелите, в които отсяда по време на турнетата с групата си, му е откраднат, когато го поверява за малко на човек, отговарящ за поддръжката на оборудването.

Ранди Бакман още веднъж се събира със своята китара с помощта на обожател. Сънародникът му Уилям Лонг преглежда стотици изображение в интернет, до момента в който през 2020 година не разпознава инструмента с помощта на особеното местонахождение на възел в дървото. Детективът-любител наблюдава китарата от уеб страница на музикален магазин в Токио до японски музикант на име Такеши, който е забелязан да свири на нея във видеоклип, оповестен в Youtube през 2019 година

Едва откакто здравната конюнктура се усъвършенства, Ранди Бакман съумява персонално да отиде в Япония, с цел да подари идентична китара на Такеши и да се събере още веднъж със своята обичана от младостта.

" Този, който я е имал, би трябвало да я е обичал толкоз, колкото и аз, тъй като няма никакви модификации, нито ремонти ", сподели Бакман. " Тя е превъзходна ", добави той.

Двамата музиканти отпразнуваха момента на сцена в канадското посолство в Токио, като изсвириха шлагера " American Woman ", прочут и с версията, записана от Лени Кравиц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР