Казанлък. Значима част от заложените обекти в Инвестиционната програма на

...
Казанлък. Значима част от заложените обекти в Инвестиционната програма на
Коментари Харесай

Даниела Коева, зам.-кмет на Казанлък: Изпълнена е значима част от заложените обекти в Инвестиционната програма на Общината за 2019 г.

Казанлък. Значима част от заложените обекти в Инвестиционната стратегия на Община Казанлък за 2019 година към този момент са изпълнени, сподели за Радио „ Фокус ” заместник-кметът Даниела Коева. Тя разясни, че при започване на строителния сезон и след приемане на бюджета Община Казанлък е насочила напъните си главно към възстановяване на положението на пътните настилки и на тротоарите както в града, по този начин и в обитаемоте места, а също и към свързаността сред обитаемоте места във връзка с общинските пътища. Някои от обектите са завършени. Асфалнтирана е улица „ Христо Смирненски ”, положена е тротоарна настилка към блоковете наоколо до тази улица и ул. „ 23 Пехотен Шипченски полк. Коева акцентира, че сега се завършват сектори от тротоарните настилки в града, които са в неприятно положение. Тече осъществяване на подмяната на тротоарната настилка на улица „ Стара планина ”, като там по едно и също време с полагането на новия тротоар се оставя зелена линия, която да разделя улицата от тротоара с допустимо най-щадящо и в най-голяма степен опазване на зелената растителност. Дърветата, които не са в положително положение и са освидетелствани от комисия на Община Казанлък, ще бъдат сменени с нови дървесни типове, които са подобаващи за градски условия.
Друг важен обект за Община Казанлък през летните месеци е ремонтът на постройката на Детска градина „ Славейче ”. Тя ще бъде ремонтирана с общински средства, като дейностите ще стартират в средата на месец юни и се планува в тримесечен период да приключат. В рамките на тези действия ще бъде ремонтиран покривът на детското заведение, ще бъде сменена дограмата и ще бъде положена топлоизолация на главния корпус на постройката, където се обитават децата.
След замяна на водопровода от страна на ВиК през месец юни следва да стартира асфалтиране на улица „ Граф Игнатиев ”. Такива действия се правят сега по улица „ Бяло море ”, която се намира наоколо до Общинския пазар. Подменя се клон на минералния тръбопровод, който довежда водата до градската баня. В идващите дни следва да бъде сменен сектор от канализацията, за който е открито, че е развален, след началото на изкопните работи. След това улицата ще бъде асфалтирана, а тротоарът там към този момент е сменен.
Предстои ремонт и на други два огромни за Община Казанлък обекта, който ще стартира в края на месец юни. Единият е улица „ Орфей ”, където ще бъде положена асфалтова настилка и ще бъде построен тротоар. Там към този момент е построена подпорна стена на река „ Стара река ”, която има за цел да защищити този квартал от бъдещи наводнения при проливни дъждове.
Другият огромен обект е междублоково пространство в централната част на Казанлък сред улиците „ Тракия ”, „ Преображение ” и бул. „ Никола Петков ”. Дейностите там са свързани с възстановяване на настилката, на тротоарите, осветление на тъмната част, решена опция за паркиране на колите на притежатели на жилища в този регион и отчасти озеленяване.
По отношение на ремонтите по обитаемоте места, заместник-кметът Даниела Коева разясни, че при започване на строителния сезон е даден приоритет точно на тях и една огромна част от плануваните действия, главно свързани с възстановяване положението на улиците там и това, което кметовете са заложили като приоритет, към този момент е завършило. Това, което остава да бъде направено и има отношение към обитаемоте места, е ремонт на част от общинската пътна мрежа в сектора сред Шейново и Ясеново, който е в неприятно положение. Ще бъде ремонтиран и пътят Казанлък – Розово, преди моста на река „ Тунджа ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР