Казанлък. Започна процедура за управление на туристически район Долината на

...
Казанлък. Започна процедура за управление на туристически район Долината на
Коментари Харесай

Областна администрация Сливен: Започна процедура за управление на туристически район „Долината на розите“

Казанлък. Започна процедура за ръководство на туристически регион „ Долината на розите “, оповестиха от Областна администрация Сливен . Първа работна среща, обвързвана с активността на туристически регион „ Долината на розите “, се организира в община Казанлък. В срещата взе участие зам. регионалният шеф на Сливен Камен Костов. На нея бе образуван организационен комитет, който по правилник би трябвало да извърши всички нужни действия за основаването на Организация за ръководство на туристическия регион.
„ Долината на розите “ е един от 9-те туристически региона в страната според одобрената от министъра на туризма идея. Център на региона е град Казанлък. В него членуват Сливенската регионална администрация и общините Сливен, Твърдица, Антон, Гурково, Златица, Казанлък, Карлово, Копривщица, Мирково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Чавдар и Челопеч. Основната специализация в активността на региона е здравният и културен туризъм.
Останалите две общини от Сливенска област попадат в други туристически региони. Нова Загора е включена в Тракийския с център Пловдив, а Котел – в Старопланинския с център Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР