Казанлък. За четвърта поредна година Сдружение Бъдеще за децата, в

...
Казанлък. За четвърта поредна година Сдружение Бъдеще за децата, в
Коментари Харесай

Стара Загора: Сдружение „Бъдеще за децата” връчи годишните си награди в Казанлък

Казанлък. За четвърта поредна година Сдружение „ Бъдеще за децата ”, в партньорство с Фондация „ Сийдър ” и с поддръжката на Община Казанлък връчи своите награди за общественици, жители, другари на детето, донори, компании и цивилен структури, подкрепили децата в потребност, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Събитието се състоя в Музея на розата. Сред формалните посетители бяха зам. регионалният шеф Петя Чакърова, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, зам.-кметът Цветолина Цветкова и посетители. Наградите са учредени през 2015 година, а неправителствената организация оказва помощ на 120 деца с услугите, предоставяни от Центъра за социална поддръжка и Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на деца от община Казанлък.
В категорията „ Обществена персона “ бе отличена локалният омбудсман Гинка Щерева за своята работа с подрастващите от казанлъшки учебни заведения. Местен шеф, компания подпомагаща футболния клуб „ Розова котловина “ и другар на Центровете за настаняване от фамилен вид, бе почетен с премията за „ Бизнес с идея “. В категория „ Приятел на детето “ наградата е за диригента и възпитател Димитър Гайдаров, който работи сполучливо с деца както от града, по този начин и от района, а от няколко месеца и с деца от Центровете за настаняване от фамилен вид. Три доброволчески начинания бяха отличени от уредниците на проявата – акцията „ Сладки за Цеци “ в помощ на дете със заболяване, гражданска самодейност в поддръжка на Центровете за настаняване от фамилен вид и рокерите от „ Черните рози “ за щедрост. Всички те получиха плакети.
Наградите бяха връчени от кмета Галина Стоянова, от изпълнителния шеф на „ Бъдеще с децата “ Мария Гинева и изпълнителния шеф на Фондация „ Сийдър “ Александрина Димитрова.
„ Аз съм притежател на премията „ Приятел на детето “ преди известно време. Това е доста мощна и прегръщаща те премия, тъй като тя е оценка за добрина и човещина “, сподели в приветствието си кметът Галина Стоянова. Тя благодари на Сдружение „ Бъдеще за децата “ в лицето на неговия изпълнителен шеф Мария Гинева, като съобщи, че Сдружението се развива през годините и прави по този начин, че кръгът от другари на децата да става все по – огромен. Стоянова разясни, че е огромна поддръжката на Общината в областта на обществените услуги, само че без експертите, които работят в тях те не биха били по този начин развити. В този смисъл Стоянова посочи, че тези услуги се развиват и с помощта на поддръжка от локалния бизнес, на жителите и на приятелите на децата.
Кметът Галина Стоянова връчи на Мария Гинева златна роза в символ на признателност за ползотворната работа на сдружението през годините и за сполучливата взаимна работа с Община Казанлък.
В програмата при връчване на премиите участваха деца от Детския комплекс „ Св. Иван Рилски “ и ФФ „ Мавруда “ към Центровете за настаняване от фамилен вид.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР