Казанлък. Юбилейна пощенска карта по повод 150 години от гибелта

...
Казанлък. Юбилейна пощенска карта по повод 150 години от гибелта
Коментари Харесай

Стара Загора: Юбилейна пощенска карта по повод 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа бе вализирана в подножието на Бузлуджа

Казанлък. Юбилейна пощенска карта във връзка 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа и специфичен пощенски щемпел бяха валидирани на връх Бузлуджа, по време на кулминационната точка от формалното отбелязване на годишнината, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Картата бе валидирана от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, кмета на община Казанлък Галина Стоянова, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов и шефа на Национален парк – музей „ Шипка – Бузлуджа “ Чавдар Ангелов, в наличието на Даниела Георгиева - началник на Областна пощенска станция – Стара Загора. Тя е издадена от Министерство на превоза, по самодейност на Национален природонаучен музей „ Шипка – Бузлуджа “. Първоначалното предпочитание на колектива на музея е да бъде валидирана пощенска марка, само че след диалози с представители на Министерство на превоза и известията и Комитета по маркоиздаване е предложено и музейните служащи одобряват това да бъде карта, което също има филателна стойност. Тиражът на пощенската карта е 947 броя, а цената и е 0.40 лева Проектът за картата е на художника е Иван Хашлаков.
Специалният пощенски щемпел ще бъде възложен за потребление в Пощенска станция – Казанлък за три работни дни, след което ще бъде предаден в маркохранилището на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР