Казанлък. Военно приложно състезание се проведе на строевия плац в

...
Казанлък. Военно приложно състезание се проведе на строевия плац в
Коментари Харесай

Казанлък: Военно приложно състезание между средношколци се проведе в Гарнизона на 61-ва стрямска механизирана бригада

Казанлък. Военно приложно съревнование се организира на строевия плац в Гарнизон Казанлък, на 61 стрямска механизирана бригада, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В него участваха средношколци от Клуб „ Приятели на армията ” – представители от 5 учебни заведения. Те бяха разпределени в 6 тима от по 7 представители. Участниците в надпреварата демонстрираха добитите си умения по превъзмогване на „ Единна пътека с препядствия ”, ненапълно демонтиране и сглобяване на автомат „ Калашников ” и оказване на първа здравна долекарска помощ. Състезанието бе проведено и извършено от основните сержанти на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Надпреварата сред учебните заведения бе проведена за втора поредна година.
Преди началото на надпреварата тържествено бе издигнато знамето на Република България и бе признат строя на участниците от Клуб „ Приятели на армията ” от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Бригаден военачалник Деян Дешков. След привършване на надпреварата той награди отличените участници в съответните дисциплини, като в приветствието си означи, че сходни начинания основават условия за създаване на физическа устойчивост, дисциплина и национализъм. На финала той насърчи всички да се стремят към нови достижения и означи, че Армията е и тяхна и би се гордял да одобри всеки един от тях, който реши да се осъществя в тази сфера.
В крайното сложно класиране призовото първо място взе тимът на Професионална гимназия по превоз и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха тимовете на Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов ”, на четвърто с грамота за присъединяване бяха класирани представителите на Професионална гимназия по лека индустрия и туризъм, на пето и шесто място бяха надлежно Средно учебно заведение „ Екзарх Антим І " и Профилирана филантропична гимназия „ Св.св. Кирил и Методий ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР