Казанлък. Възпитаници на Школа за изобразително изкуство Ренина“ при Народно

Казанлък. Възпитаници на Школа за изобразително изкуство Ренина“ при Народно ...

Стара Загора: Деца от Казанлък бяха отличени с награди от Националния конкурс за деца и младежи „Апостолът – неподвластен на времето.

Казанлък. Възпитаници на Школа за изобразително изкуство „Ренина“ при Народно читалище „Възродена Искра“ бяха отличени с призови награди в Националния конкурс за деца и младежи „Апостолът – неподвластен на времето" посветен на 180 години от рождението на Васил Левски. Това каза за Радио „Фокус“ ръководителят на школата Ренина Лекова. Рисунката на Виктория Дечкова получи първа награда, а Теодор Николаев получи грамота за участие.
Организатор на конкурса е Народно читалище „Васил Левски 1928“ – София. „Творбите бяха разделени на категории: литературна творба, изобразително изкуство, приложни изкуства, фотография и презентация, като участниците избираха между темите “ Апостолът – неподвластен на времето“, „По стъпките на Апостола“, „Ако Левски живееше днес“, „Васил Левски в моя град“, „Мястото на Васил Левски в творчеството на български и чуждестранни автори“, каза още Ренина Лекова.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net