Казанлък. В рамките на Националната седмица на четенето в училищната

...
Казанлък. В рамките на Националната седмица на четенето в училищната
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученик от ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък представи дебютната си книга в рамките на Националната седмица на четенето

Казанлък. В рамките на Националната седмица на четенето в учебната библиотека на Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов “ бе показана дебютната книга на десетокласника Али Аптраман „ Светът на младежите през моите очи “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Пред съучениците си създателят описа, че концепцията за нея му хрумва в един час по биология. За реализацията оказват помощ фамилията, преподавателите по български език и литература и приятелите. Али споделя, че не стопира да написа, прави го всекидневно и доста ще бъдат факт и идващите му произведения. В книгата на десетокласника се преглеждат проблеми като другарства, разочарования, любовни трепети, фамилни драми, учебно заведение, почивка, спорт, телефони, обществени мрежи, богати хора, спорове.
Две изложения в библиотеката срещнаха учениците с най-атрактивните заглавия за днешните младежи и с новите екземпляри във фонда на учебните кътове за четене. Ученици от разнообразни класове донесоха свои обичани книги, подредиха ги в особено планувания ъгъл „ Покажи ми какво четеш “.
Директорът на учебното заведение Марияна Димирева разясни, че екипът на гимназията непрестанно обновява библиотечния фонд посредством дарения, планове, персонални средства и това можеше да се види в обособения ъгъл „ Находки в библиотеката “. Един от най-атрактивните експонати в този ъгъл е книгата „ Докосване “. Уникалното издание е само по рода си в България. Отпечатано е по едно и също време на брайлова писменост, и на офсет. Стихосбирката с „ думотворения “ е дело на различен ученик на Механото - Красимир Ортакчиев - приключил преди повече от 20 години учебното заведение.
Всички присъстващи на събитието получиха читателски шанс, направен от учениците. Те записваха свои обичани изречения, открити в прочетени книги, завършени като картички и свитъци.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР