Казанлък. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и

...
Казанлък. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и
Коментари Харесай

В Казанлък започва изграждането на мини футболен комплекс

Казанлък. В наличието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и изпълнителния шеф на Българския футболен съюз Борислав Попов бе сложено началото на създаване на три мини футболни стадиони наоколо до стадион „ Севтополис ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . На събитието участваха още президентът на Футболен клуб „ Розова котловина ” Георги Мермеклиев, управление, треньори, играчи и другари на футбола в Казанлък.
Проектът е на Футболния съюз и е утвърден от Общински експертен съвет по устройство на територията. В рамките на плана се планува да бъдат построени три стадиони 25 на 40 метра, с опция за сливане в огромно футболно игрище с размери 64 на 40 метра. Предвидено е полагане на настилки на новите стадиони, създаване на ограда, конферентна зала, кафе-клуб на футболния активист, ново озеленяване, прилежаща инфраструктура – трибуни за близо 110 души, съблекални, осветяване, офис и паркинг.
Комплексът ще бъде употребен главно за подготовка на детските школи в Казанлък, за осъществяване на учебни шампионати, както и за феновете на футбола, които желаят да упражняват този спорт в свободното си време. Българският футболен съюз има и стратегия ориентирана към развиването на футбола в детските градини. Стойността на спортното оборудване е близо 800 хиляди лв..
Кметът Галина Стоянова акцентира, че Община Казанлък има потребност от разширение на спортната инфраструктура. „ За нас е превилегия, че Българският футболен съюз в лицето на господин Михайлов и господин Попов ни избраха за построяването на този футболен подготвителен комплекс. Това е едно съвременно и скъпо оборудване, третото подред, което построява Българският футболен съюз и аз няма по какъв начин да не съм признателна за това, че господин Попов беше персонално зает и направи по този начин, че градът да бъде предпочетен измежду множеството други поръчки, които е имало от цялата страна ”, сподели кметът.
Изпълнителният шеф на Футблолния съюз Борислав Попов съобщи, че Казанлък е определен измежду останалите оферти за построяването на този футболен комплекс, тъй като градът е футболен център и в него има задоволително капацитет, с цел да бъде развиван футболът сред децата и футболната общност. „ В избора ни надвиха подобаващият терен, който предложиха от Общината, общителното гледище, както и ентусиазмът от страна на управлението да се направи нещо в действителност хубаво за града, а ще бъде хубаво и за футбола, и за Футболния съюз. Това е част от една голряма стратегия и тук е третият център, чието строителство започваме ”, уточни той.
Казанлък е третият град в България, в който ще бъде построено мини футболно игрище. До момента сходни стадиони са основани в София и Видин, след близо месец следва да бъде сложено началото на такива в Пазарджик и Сандански.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР