Казанлък. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и

Казанлък. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и ...

В Казанлък започва изграждането на мини футболен комплекс.

Казанлък. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова и изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов бе поставено началото на изграждане на три мини футболни игрища в близост до стадион „ Севтополис”, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. На събитието присъстваха още президентът на Футболен клуб „Розова долина” Георги Мермеклиев, ръководство, треньори, играчи и приятели на футбола в Казанлък.
Проектът е на Футболния съюз и е одобрен от Общински експертен съвет по устройство на територията. В рамките на проекта се предвижда да бъдат изградени три игрища 25 на 40 метра, с възможност за обединяване в голямо футболно игрище с размери 64 на 40 метра. Предвидено е полагане на настилки на новите игрища, изграждане на ограда, конферентна зала, кафе-клуб на футболния деятел, ново озеленяване, прилежаща инфраструктура – трибуни за близо 110 души, съблекални, осветление, офис и паркинг.
Комплексът ще бъде ползван основно за подготовка на детските школи в Казанлък, за провеждане на училищни първенства, както и за любителите на футбола, които желаят да упражняват този спорт в свободното си време. Българският футболен съюз има и програма насочена към развитието на футбола в детските градини. Стойността на спортното съоръжение е близо 800 хиляди лева.
Кметът Галина Стоянова подчерта, че Община Казанлък има нужда от разширяване на спортната инфраструктура. „ За нас е превилегия, че Българският футболен съюз в лицето на господин Михайлов и господин Попов ни избраха за изграждането на този футболен тренировъчен комплекс. Това е едно модерно и скъпо съоръжение, третото поред, което изгражда Българският футболен съюз и аз няма как да не съм благодарна за това, че господин Попов беше лично ангажиран и направи така, че градът да бъде предпочетен сред множеството други заявки, които е имало от цялата страна”, каза кметът.
Изпълнителният директор на Футблолния съюз Борислав Попов заяви, че Казанлък е избран сред останалите предложения за изграждането на този футболен комплекс, защото градът е футболен център и в него има достатъчно потенциал, за да бъде развиван футболът между децата и футболната общественост. „В избора ни надделяха подходящият терен, който предложиха от Общината, любезното настояване, както и ентусиазмът от страна на ръководството да се направи нещо наистина хубаво за града, а ще бъде хубаво и за футбола, и за Футболния съюз. Това е част от една голряма програма и тук е третият център, чието строителство започваме”, посочи той.
Казанлък е третият град в България, в който ще бъде изградено мини футболно игрище. До момента подобни игрища са създадени в София и Видин, след близо месец предстои да бъде поставено началото на такива в Пазарджик и Сандански.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net