Казанлък. В Музея на розата в Казанлък беше представен проектът

...
Казанлък. В Музея на розата в Казанлък беше представен проектът
Коментари Харесай

Стара Загора: В Музея на розата в Казанлък беше представен проектът на Мариела Гемишева „Модни обекти в цветовете на розата“

Казанлък. В Музея на розата в Казанлък беше показан планът на Мариела Гемишева „ Модни обекти в цветовете на розата “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Изложбата е проведена от Община Казанлък и Исторически музей „ Искра ” и се организира под патронажа на кмета Галина Стоянова.
Проектът на Мариела Гемишева „ Модни обекти в цветовете на розата ” е основан особено за Музея на розата в Казанлък и осъществен в границите на „ Фестивала на розата‘2018 ”. „ Инсталацията съставлява художествено-концептуална интервенция в характерно тематичната среда без да трансформира съществуващата експозиция, в тази ситуация в пространствата на неповторимия Музей на розата в Казанлък. Тя е модерна образна форма, дейно провокираща съвременни и разнообразни гледни точки на усещане „ оживяващи ” и даващи нов пулс на тъй наречените „ застинала ” музейна експозиция “, съобщи Гемишева
Инсталацията „ Модни обекти в цветовете на розата ” е разследване на ретроспективния план „ Автопортретна апаратура в розово ” на известния фешън дизайнер и актуален художник Мариела Гемишева, родена в Казанлък. В този си план, състоящ се от фешън обекти, статуи, рисунки, фотографии и видеофилми тя събира съществени моменти от работата си като художник – фешън дизайнер от последните 20 години. В плана е показано и нейното последно арт издание „ Автопортрет ” с фотографии, текстове и изявленията, показващи един незабравим за актуалното изкуство артистичен опит. Сред създателите в това издание са Яра Бубнова и Демна Димитрова, а дизайна на книгата е дело на Кирил Златков.
В инсталацията през днешния ден бяха особено изложени и авторските тоалети на Мариела Гемишева, с които Царица Роза 2018 и нейните подгласнички ще бъдат облечени в тази юбилейна 50-та година за състезанието „ Царица Роза “.
Асистент дизайнери по плана са Йелена Кесич, Михаела Славева, Светослав Колчагов, ателие - Петя Джукелова и Фото студио - Александър Нишков.
Представянето на плана на Мариела Гемишева „ Модни обекти в цветовете на розата “ е първото от поредицата събития включени в програмата на 115-я Празник на розата.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР