Казанлък. В Казанлък на 20 и 21 октомври се провежда

...
Казанлък. В Казанлък на 20 и 21 октомври се провежда
Коментари Харесай

Стара Загора: В Казанлък се провежда научна конференция на тема „Национална и регионална икономика - актуално състояние, потенциал, перспективи”

Казанлък. В Казанлък на 20 и 21 октомври се организира научна конференция „ Национална и районна стопанска система - настоящо положение, капацитет, вероятности ”, сподели за Радио „ Фокус “ Владимир Чучумишев, координатор на Регионалния научен център - Казанлък. Организатори на проявата са Община Казанлък, Българска академия на науките и Регионалните университетски центрове в Казанлък и Стара Загора.
Това е втора конференция от този жанр, която провежда Регионалният научен център в Казанлък. Целта й е в народен мащаб да се обърне внимание на Казанлък освен в културно-исторически аспект, само че и в стопански. „ Темата на научния конгрес е с икономическа устременост, тъй като в медиите се обръща повече внимание на развиването на Казанлък като културно-исторически и туристически център, а за стопанската система, която на глава от популацията сме най-концентрирани като промишленост, се приказва все по-малко. Но това е реалност от десетки години. В Казанлък има голям промишлен капитал и капацитет и задачата е да обменим научен опит с районите “, сподели Чучумишев. Той изясни, че на високо равнище е академичното наличие на форума. Сред участниците в конференцията са някогашният ръководител на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров, член-кореспондент проф. Димитър Димитров, представители на Института за стопански проучвания към Българска академия на науките, измежду които и проф. Гарабед Минасян.
Със свои отчети в конференцията ще вземат участие и шефът на Професионална гимназия „ Иван Хаджиенов “ Марияна Демирева, шефът на Исторически музей „ Искра “ Момчил Маринов, ръководителят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък Костадинка Василева, представители на компании.
В рамките на научната конференция се разискват въпроси, свързани с национални характерности и вероятности в промишлеността, европейски и международни статистики и трендове, бизнес развиване и нововъведения, както и тематики, свързани с пътища за възстановяване образованието и квалификацията на фрагментите в стопанската система, ролята на обществената администрация в районното развиване.
Всички презентации и разбори от конференцията ще бъдат публикувани в националната академична мрежа.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР