Казанлък. В Детска градина Камбанка“ се проведе открита практика по

...
Казанлък. В Детска градина Камбанка“ се проведе открита практика по
Коментари Харесай

Стара Загора: В Детска градина „Камбанка“ в Казанлък се проведе открита практика по проект „Светът е за всички“

Казанлък. В Детска градина „ Камбанка “ се организира открита процедура по план „ Светът е за всички “, финансиран от Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . В градината в Мъглиж бяха показани открити педагогичен обстановки по български език и литература в първа, втора и трета подготвителна група с тематиката „ Пролетни празници и традиции “.
В първа възрастова група беше показана тематиката „ Великден “, където дребните деца бяха привлечени към насладата и подготовката на най-големия християнски празник посредством разбиране на литературно произведение. Във втора възрастова група децата посрещнаха празника на Водата. Те опитаха с разнообразни агрегатни положения на водата, научиха за нейния кръговрат, говореха интензивно по тематиката и с игра демонстрираха придвижването на водата. Трета възрастова група работиха по тематиката „ Първа пролет “ и имаха за задача да сформират разнообразни разкази за птиците, цветята и децата напролет.
Гости на празниха бяха 29 шефове и учители от общините Казанлък, Стара Загора, Чирпан, Мъглиж, и Николаево.
Програмата продължи с показване работата по план на Центъра за просветителна интеграция и присъединяване на Детска градина „ Камбанка “ в Националната конференция във Велинград, обвързвана с осъществяване на Стратегията за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР