Казанлък. Управляващият орган на Оперативна програма Региони в растеж“ одобри

...
Казанлък. Управляващият орган на Оперативна програма Региони в растеж“ одобри
Коментари Харесай

Стара Загора: Проектът на Община Казанлък за разкриване на нов дневен център е одобрен за финансиране по ОП „Региони в растеж“

Казанлък. Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ утвърди за финансиране план на Община Казанлък за нов дневен център. Това сподели за Радио „ Фокус “ зам.-кметът Цветолина Цветкова. Тя уточни, че съгласно статистиката от 2016 година Община Казанлък е на едно от първите места по осъществени планове на глава от популацията в югоизточния регион. „ Почти в края на тази година Общината завоюва следващия си план, обвързван с построяването на нов дневен център за поддръжка на деца с множествени увреждания и техните фамилии, както и разширение на услугите на Центъра за социална поддръжка “, сподели Цветкова.
Проектът е на стойност 530 хиляди лева безплатно финансиране на дейностите планувани за реорганизация на двете здания. Община Казанлък взе участие със съфинансиране в размер на 1 800 лева „ Това демонстрира, че Общината уголемява своята активност от една страна на база на Картата за обществени услуги в страната, а въпреки това детският център, който ще бъде построен в неизползваемата част на Детска ясла „ Надежда “ ще докара до реорганизация на постройката “, сподели още Цветолина Цветкова.
Община Казанлък има нужда от разкриването на нов център и разширение активността на Центъра за социална поддръжка, поради статистиката на Стратегията за поддръжка на личностното развиване и направените изследвания. В Казанлък има над 130 деца със специфични просветителни потребности и такива, които към момента са настанени в институции и центровете. А все още базата, с която разполага Общината не са задоволителни, с цел да обзет всички нуждаещи се.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР