Казанлък. Творчески ателиета Вълшебна Коледа“ организира за поредна година Общинска

Казанлък. Творчески ателиета Вълшебна Коледа“ организира за поредна година Общинска ...

Деца и родители за поредна година ще изработват коледни играчки, картички и сувенири в творчески ателиета „Вълшебна Коледа“ в Казанлък.

Казанлък. Творчески ателиета „Вълшебна Коледа“ организира за поредна година Общинска библиотека „Искра“. Това каза за Радио „Фокус“ директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя посочи, че тази година желанието на библиотечния екипа е да бъде обогатен спектърът на творческите занимания така, че децата и техните родители да се забавляват и да придобият нови умения.

Изработените коледни картички, играчки, сувенири ще бъдат разпродадени с благотворителна цел. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за най-малките читатели на библиотеката.

Традиционно в Коледните ателиета участват деца от детските градини и ученици от основните училища, читалищата, Дневния център за деца и младежи с увреждания, школите по приложни и изобразителни изкуства в община Казанлък.

Ателиетата ще се проведат в дните от 25 ноември до 17 декември всеки ден от 10.00 до 17.00 часа в Детско-юношеския отдел на Библиотека „Искра“.

Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net