Казанлък. Своята първа, Тържествена сесия, проведе новосфирмираният Младежки общински съвет

...
Казанлък. Своята първа, Тържествена сесия, проведе новосфирмираният Младежки общински съвет
Коментари Харесай

Казанлък: На тържествена сесия младежите от новоизбрания Младежки общински съвет произнесоха своята първа клетва на общински съветници

Казанлък. Своята първа, Тържествена сесия, организира новосфирмираният Младежки общински съвет в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Новият юношески орган се състои от 25 младежи, представители на междинните учебни заведения на територията на общината.
По сходство на Общинските препоръки, първото съвещание на Младежкия общински съвет за мандат 2019 – 2022 година бе ръководено от най – възрастния консултант, 20 – годишния Мартин Михалев. Той показа дневния ред на съвещанието, който бе от две точки – връчване на свидетелства на новоибраните съветници и избор на ръководител на МОС.
Пред да се пристъпи към осъществяването на дневния ред, думата бе дадена на председателяна Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов и кмета Галина Стоянова, които бяха посетители на събитието.
Николай Златанов изрази своето задоволство, че вижда толкоз доста младежи, които имат предпочитание да се ангажират със съществени въпроси, касаещи техните връстници в общината. Той насочи своите рекомендации към младите си сътрудници да образуват своя позиция и тя да бъде справедлива, да показват своята позиция и да бъдат коректив, както и да бъдат дейни в слагане и решение на проблемите на младежите. „ Не бъдете фигуранти. Ако имате интерес, бъдете в този Младежки общински съвет, в случай че ли не, тогава отстъпете мястото си на някой, който в действителност желае да работи в него. ”, изясни той.
Кметът Галина Стоянова посъветва управлението на МОС да сътвори условия по този начин, че на всеки да му е прелестно да работи в този съвет. Стоянова моли към отговорност и координация в дейностите и решенията на младежкия орган. „ МОС постоянно е бил с благоразположението ми на кмет. Трябва да имате цели и дела, те би трябвало да се разпространяват както в учебното заведение, от което сте, по този начин и измежду родителите. Трябва Младежкият общински съвет в Казанлък да се съизмерва с сходни юношески структури в другите градове. Ако сте решили да живеете в тази страна и да работите за нейното бъдеще, започнете от през днешния ден. ” Кметът предложи на младежите да са дейни и да са едно цяло. Покани ги да участват на съвещанията на Общинския съвет, където ще могат да се срещнат с проблемите, които вземат решение Общинска администрация и съветниците дружно. Галина Стоянова акцентира, че не е за подценяване и въпросът за медийната политика на Младежкия съвет.
Председателят на Общински съвет Николай Златанов връчи свидетелствата на младите общински съветници, след което се пристъпи към избор на ръководител на МОС. Предложенията бяха шест. За ръководител, с едногодишен мандат, с очевидно гласоподаване, бе определен ученикът от Природо – математическа гимназия „ Никола Обрешков ” Християн Трошанов.
Новоизбраните съветници от Младежкия общински съвет произнесоха и своята първа Тържествена клетва.
Младежкият общински съвет ще се събира веднъж в месеца, в последната сряда, в случай че има какво да се разисква, като съвещанията ще се организират в часовете от 10 до 12 часа.
На идващото съвещание на МОС ще бъдат избрани и групите по ползи, като всеки един от членовете на МОС може да взе участие най-много в две групи.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР