Казанлък се присъедини към кампанията за събиране на подписи на

...
Казанлък се присъедини към кампанията за събиране на подписи на
Коментари Харесай

Казанлък се включи в европейска гражданска инициатива срещу експериментите с животни

Казанлък се причисли към акцията за събиране на подписи на европейската гражданска самодейност „ Козметика без свирепост “, която се провежда от доброволческия цивилен колектив „ Невидими животни “.

„ Инициативата стартира на 31 август предходната година и цели да бъдат неразрешени опитите с животни на територията на целия Европейски съюз “, описа за Българска телеграфна агенция Стефан Димитров от организацията „ Невидими животни “, който е един от доброволците за акцията в Казанлък. До 31 август тази година би трябвало да бъдат събрани един милион подписа в целия Европейски Съюз, с цел да може Европейската комисия да бъде задължена да прегледа програмата, изясни той. По думите на Димитров досега събраните подписи са малко над 720 хиляди, като към 37 хиляди от тях са от България. „ Това е най-подписваната в страната ни европейска гражданска самодейност “, уточни той. 

Кампанията е с пунктове за събиране на подписи в доста български градове – София, Пловдив, Велико Търново, Варна и други. В Казанлък самодейността стартира през вчерашния ден и ще продължи до крайния период за събирането на милион подписа 31 август. Според Стефан Димитров в града се следи извънредно огромна ангажираност към идеята, както и доста инициативни младежи, които вземат участие като доброволци. Той добави, че идната седмица акцията ще стартира във Видин, следва разкриване на пункт и в Стара Загора.

„ Още доброволци се набират както за Казанлък, по този начин и за цялата страна, като всеки може да се запише на уеб страницата на организация „ Невидими животни “, изясни той. Всеки може да се подпише в поддръжка на инициативата онлайн.

Стела Григорова, доброволка от Казанлък, уточни, че основатели на акцията в града са 18-годишните Елиа и Денис. Решили са да създадат самодейността в Града на розите, тъй като има доста младежи с ясно изразена гражданска позиция. До момента има към 10 доброволци, а подписи се събират в парк „ Розариум “ и на централния площад в града. Стела Григорова изрази вяра с общи старания да бъдат събрани нужният брой подписи. 

Срещу опитите с животни в Европейски Съюз се оповестиха девет известни персони в България – Асен Блатечки, Биляна Йотовска, Биляна Лазарова, Венци Венц, Дамян Илиев „ Дзами “, Жасмин Маджид, Маги Джанаварова, Силвия Петкова и Силвена Роу. Те записаха видео клип, който демонстрира прочувствените им реакции, до момента в който гледат действителни фрагменти на опити с животни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР