Казанлък. Сдружение Бъдеще за децата“ организира за пета поредна година

Казанлък. Сдружение Бъдеще за децата“ организира за пета поредна година ...

„Седмица на бащата“ организира за пета поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ в Казанлък.

Казанлък. Сдружение „Бъдеще за децата“ организира за пета поредна година инициативата „Седмицата на бащата“, каза за Радио „Фокус“ директорът на сдружението Мария Гинева. Тя подчерта, че тази година организаторите отправят послание за истинската връзка между децата и техните родители чрез четенето заедно: „Да четеш заедно със своето дете му вдъхва самоувереност, помагайки му да се справи в трудни ситуации, сближава те с него по неповторим начин и започва големия разговор за ценностите и важните неща в живота.“
В инициативите могат да се включат освен бащите и майките,дядовци, чичовци, вуйчовци, батковци и други важни за децата мъже, на които отново ще бъде обърнато специално внимание през Седмицата на бащата.
Сдружение „Бъдеще за децата“ ще проведе две инициативи в рамките на кампанията, които ще дадат възможност на всички участници да прекарат щастливи мигове със семейството си, с другите бащи и с приятелите на детето си.
Първата е под надслов „Играй с Приказки без край“. Инициативата ще се проведе на 12-ти ноември в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в града, с потребители на услугите и на 14-ти ноември в Детска градина „Еделвайс“ в Казанлък.
Втората инициатива е Фейсбук игра „Любимите приказки на татко и батко“, която е предназначена за приятелите и последователите на страницата на Сдружение „Бъдеще за децата“ в социалната мрежа.
Под публикацията със старта на играта всеки може да се включи с коментар, коя е неговата любима приказка от дете, коя приказка най-много обича да четете у дома с децата. В края на кампанията „Седмица на бащата“ екипът на Сдружението ще изтегли един, който ще получи подарък от организаторите.
„ „Да бъдеш баща“ е национална кампания, целяща да фокусира вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net