Казанлък. С празничен водосвет бе открита изцяло обновената сграда на

...
Казанлък. С празничен водосвет бе открита изцяло обновената сграда на
Коментари Харесай

С празничен водосвет бе открита изцяло обновената сграда на детска градина „Здравец” в Казанлък

Казанлък. С празничен водосвет бе открита напълно обновената постройка на детска градина „ Здравец ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Градината бе реновирана в границите на план „ Обновяване на просветителната инфраструктура в община Казанлък “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.
В детското заведение са въведени ограничения за енергийна успеваемост: сменена е дограмата, направена е изолираност, напълно е ремонтирана покривната структура. Подменени са ВиК и елинсталацията. Изцяло е сменено оборудването в градината – маси, столчета, кревати, пейки. Обновен е и целият двор на детската градина с нови играчки и насаждения, а също така всяка една от групите има свое кътче за занятие, съгласно възрастта на децата. Създадено е и футболно игрище. Стойността на ремонтните действия в ДГ „ Здравец ” в границите на плана е близо 1 милион и 400 хиляди лв..
Детска градина „ Здравец ” е едно от трите детски заведения, дружно със „ Слънце ” и филиалът на „ Звънче ” и петте учебни заведения в община Казанлък – в селата селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и градовете Шипка и Крън, в които бе осъществен повсеместен ремонт в границите на плана „ Обновяване на просветителната инфраструктура в община Казанлък “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Общата стойност на ремонтите в тези детски и образователни заведения по плана е 9 милиона и 500 хиляди лв..
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР