Казанлък. С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа

Казанлък. С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа ...

С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” в Казанлък.

Казанлък. С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” в Казанлък, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Те ще се обучават в 26 паралелки. Това е 49 учебна година за училището, което се подготвя за 50-я си юбилей през 2020 година.
По време на тържеството за началото на учебната година от Училищното ръководство бяха наградени най- добрите ученици на гимназията, постигнали забележителни успехи през изминалото лято в различни международни олимпиади и състезания.
Специален гост на събитието бе народният представител и бивш възпитаник на Математическата гимназия Борис Кърчев, който призова родителите да възпитават децата си в признателност и уважение към учителите. „Знанията и уменията са единственото богатство, което никой не може да ви отнеме“, с тези думи Кърчев се обърна към учениците на елитната гимназия.
Приветствен адрес по повод откриването на новата учебна година бе прочетен от името на кмета Галина Стоянова.
Новата учебна година училището започва и с нови приятели. Преди ден директорът на учебното заведение Красимир Дамянов подписа Меморандум за сътрудничество и приятелство с гимназия в японския град Мунаката.
Природо – математическата гимназия е едно от училищата в Казанлък, което откликна на призива на учителския колектив на Основно училище „Чудомир” за набиране на средства, необходими за пострадала при инцидент в чужбина тяхна колежка. Десетки ученици и родители оставиха своята лепта с дарения в специална за случая кутия.

Източник: focus-news.net