Казанлък. Родители и деца от Детска градина Буратино в Казанлък

...
Казанлък. Родители и деца от Детска градина Буратино в Казанлък
Коментари Харесай

Стара Загора: Родители и деца от Детска градина „Буратино” в Казанлък се обучават в превантивна работа по проблема за подкрепа на децата в семейството и в градината

Казанлък. Родители и деца от Детска градина „ Буратино ” в Казанлък се образоват в превантивна работа по казуса за поддръжка на децата в фамилията и в градината в границите на плана „ Есенция за мултикултурно обучение ”, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на детското заведение Стефка Ганчева. В тази връзка тя разясни, че са основани четири наставнически клуба - „ Заедно за здраве “, „ Млад еколог “, „ Творческо ателие “, „ Фото око “, организират се лектории с психолог за оказване на помощ и поддръжка на личните деца. „ Всички тези планувани действия ще допринесат до доближаване и повишение на доверието им в учителя и институцията “, уточни Стефка Ганчева.
Проектът „ Есенция за мултикултурно обучение “ се осъществя в детското заведение към Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Той е на стойност 19 559 лв.. В екипа са седем от педагозите и психологът в институцията. В него вземат участие и външни лектори.
Проектът е ориентиран освен към децата в градината в Казанлък, а и към група ученици, обучавани в мултикултурна среда в село Горно Черковище, и техните родители. „ Като цяло той ще е учебно заведение за родители под мотото „ Взаимодействие “. Целта е родителите да осмислят своята значима роля в процеса на образование и образование на децата си “, разясни Ганчева.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР