Казанлък. Разкрити са извършителите на вандалския акт, при който през

...
Казанлък. Разкрити са извършителите на вандалския акт, при който през
Коментари Харесай

Стара Загора: 18-годишни ученици са разрушили фонтана на площад – КИАЦО в Казанлък, щетите са за 10 хил. лева

Казанлък. Разкрити са причинителите на вандалския акт, при който през нощта на петък против събота – 26 против 27 януари, бе опустошен фонтанът на площад – КИАЦО в Казанлък. Това сподели за Радио „ Фокус “ основен контрольор Павлин Коцев, от районно управление (на МВР) – Казанлък. В Районното ръководство е получен сигнал по тази причина, че е осъществено разваляне и заличаване на общинско имущество – шадравана на площад КИАЦО. Извършен е оглед и има формирано досъдебно произвеждане в Районно ръководство – Казанлък. Установени са шестима причинители, четири момчета и две девойки, снимани от камерите конфигурирани от Община в Казанлък в централната част на града. Всички младежи са 18-годишни, възпитаници, нямат престъпни прояви, нямат регистрации. Главен контрольор Павлин Коцев разясни, че действието е осъществено вследствие приложимост на алкохол. Към момента към момента се прави инспекция, открива се съпричастността на всеки един към действието.
Материалите от инспекцията ще бъдат докладвани на Прокуратурата. Деянието е по член 216, алинея 1 от Наказателния кодекс – заличаване и разваляне на общинско имущество, за което наказването е до 5 години отнемане от независимост.
Началникът на кабинета на кмета Сребра Касева разясни, че въпросният фонтан е бил строшен още в събота призори, само че никой не е алармирал. „ Въпреки че този площад е доста многолюден – на него играят деца, има хора по пейките, които си почиват “, разяснява тя. „ Ще изправим вредите. Разпространявайки фотоси на опустошения шадраван във „ Facebook “ страницата на общината искахме да покажем на съгражданите ни, че не би трябвало да се разделяме на Община и общност “, съобщи Сребра Касева. „ Общината е длъжна да гради хубост и да основава уют, а всички останали, които си мислят, че са над закона- могат да вършат каквото си желаят, да разрушават. Казвам това с цялата отговорност, тъй като това не е първият случай, само че се надявам да е последният. При тези случаи камерите запечатаха лицата на нарушителите. Не знам дали това, което се случва е съзнателно, само че казанлъчани би трябвало да бъдат виновни на първо място към своя град и към всичко това, което се прави. Не би трябвало да разрешаваме на такива младежи, какъвто е последният случай, или на хора във всякаква възраст да вършат пакости и да разрушават направеното “, безапелационна бе тя. Извършителите на действието са разкрити и с помощта на камерите, които са инсталирани от Община Казанлък на разнообразни места от града. От Общинска администрация имат намерение да усилят техния брой. По информация на Община Казанлък нанесените вреди са за близо 10 хиляди лв.. Освен разрушения шадраван, младежите са разрушили и водоподаващата система на фонтана.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР