Казанлък. Представители на дипломатическия корпус у нас посетиха Казанлък, предаде

...
Казанлък. Представители на дипломатическия корпус у нас посетиха Казанлък, предаде
Коментари Харесай

Стара Загора: Представители на дипломатическия корпус у нас посетиха Казанлък

Казанлък. Представители на дипломатическия корпус у нас посетиха Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Казанлък е част от тридневната обиколка на задграничните дипломати у нас, наред с Пловдив и Стара Загора.
Ръководителите на дипломатически задачи бяха посрещнати и приветствани в Музея на розата от кмета Галина Стоянова с думите: „ Розата в нашата котловина е издигната в фетиш и ние я почитаме. Но Казанлък не е единствено цветя и рози, и това не е единственият знак, който характеризира града и долината. Тук има доста история, с изключение на историята на розата - и историята на нашите предшественици – траките. Историческият музей с Трезора ще ви покаже златните съкровища, които преди една година бяха изложени в Париж, а през месец август ще пътуват за Норвегия. “.
В приветствието си Стоянова обърна внимание на обстоятелството, че Казанлък е и град със сериозна промишленост, с изключение на просвета и история. В града има повече от 3 000 дребни, огромни и междинни компании, свързани с машиностроенето. Градът е и столица на оръжейното произвеждане. „ Така че, Казанлък е един актуален град и тук хората живеят щастливо и умерено, в една котловина, от доста години “, сподели още кметът на Общината.
Представителите на дипломатическия корпус бяха осведомени с историята на розопроизводството в Казанлъшкия край, разгледаха експозицията в Музея на розата, имаха опция да дегустират артикули, създадени на розова основа, показани им бяха билки и в тази връзка -
българската традиция за Еньовден. По-късно посланиците на страни от целия свят посетиха първото изобретение на тракийската просвета в Казанлъшко - Тракийската гробница, първият български монумент, включен в международната съкровищница на ЮНЕСКО. Програмата им продължи с посещаване на други неповторими могили, за които Община Казанлък е подхванала стъпки за сходен статут към Организацията за обучение, просвета и просвета на Организация на обединените нации. В края на визитата си задграничните дипломати посетиха новооткритите социализирани могили „ Хелвеция “ и „ Грифони “.
Гостите получиха и дарове, които отнесоха като спомен от Казанлък, измежду които - розови козметични артикули, гюлова ракия, магнити с изображения на маската на Терес и Севт III и други
Чуждестранните дипломати бяха водени от посланика на Палестина у нас Ахмед Ал Мадбух. Визитата на ръководителите на дипломатическите задачи и представителствата на интернационалните организации, упълномощени в България, бе проведена от Министерство на външните работи, взаимно с Министерство на стопанската система и Министерство на туризма.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР