Казанлък. Празничният петъчен ден, 22 септември, в община Казанлък ще

...
Казанлък. Празничният петъчен ден, 22 септември, в община Казанлък ще
Коментари Харесай

Стара Загора: Община Казанлък ще се включи в Световния ден без автомобили - 22 септември

Казанлък. Празничният петъчен ден, 22 септември, в община Казанлък ще бъде отдаден на Европейската седмица на подвижността на тематика „ Чиста, споделена и умна подвижност “ под мотото „ Заедно стигаме по-далеч “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък . Казанлък ще се включи в Световния ден без коли, като обезпечи пространството на велопътеката от парк „ Розариум “ – бул. “Освобождение “ ул. “Капрони “ и ул. “Радецки “ напълно за пешеходци, велосипедисти и публичен превоз.
Община Казанлък трайно извършва ограничения за обезпечаване на рационалното напредване и шерване на пространството в града посредством въвеждане на действия като създаване на тротоари, велоалеи и транспортни схеми, с което затвърждава уговорката на Казанлък към устойчива градска среда. Със свои мероприятия в самодейността вземат участие детските градини и учебните заведения в общината.
Приканваме жителите и гостите на града да се причислят към зелената концепция и най-малко за ден да оставят колите си и да се разходят пешком!
Европейската седмица на подвижността се организира от 16-ти до 22-ри септември, 2017г. Кампанията цели оптимално потребление на колите като средство за напредване, понижаване на нездравословните излъчвания и шума.
Пресцентър на община Казанлък
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР