Казанлък. По повод 5 години от създаването на Дневния център

Казанлък. По повод 5 години от създаването на Дневния център ...

Потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък получиха дарение от младежкото сдружение „Взаимопомощ”.

Казанлък. По повод 5 години от създаването на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания Младежки център за развитие „Взаимопомощ” дари музикални инструменти за музикотерапия на потребителите на центъра – тарамбуки, маракаси и дайре. Това каза за Радио „Фокус” Мария Славова, председател на младежкото сдружение. Тя посочи, че в рамките на дарението за клиентите на Центъра са включени още специализирани помощни материали и инструменти за по-комфортна работа в работните ателие, като приставки за пишещи средства, приставка за надигане плота за работа, както и конструктори. Инструментите и помощните материали са осигурени по проект „Солидарна общност” на програма „Европейски корпус за солидарност”.
Мария Славова подчерта, че по проекта младежите и децата от центъра са имали възможност да се упражняват в конна езда, като идеята е те да бъдат по-близо до природата. „Вече едно такова упражнение бе осъществено през септември, като предстои още едно през октомври“, каза още тя.
Съвместните дейностите на младежите от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и МЦР „Взаимопомощ” водят своето начало от месец септември 2019 г. и ще продължат до месец март 2020 г. с музико и арт терапия, дейности на открито - конна езда, ателие за направа на бижута.
Проектът „Солидарна общност” е финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси, който в България е номиниран от 2014 г., да управлява най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт – „Еразъм+” както и от 2018 г. да управлява новата програма в областта на младежта и доброволчеството „Европейски корпус за солидарност”.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net