Казанлък. Първа среща на приемственост с кметовете, управлявали Община Казанлък

Казанлък. Първа среща на приемственост с кметовете, управлявали Община Казанлък ...

Стара Загора: Кметът на Казанлък Галина Стоянова проведе среща с управлявалите Общината след 1990 година.

Казанлък. Първа среща на приемственост с кметовете, управлявали Община Казанлък след 1990 година проведе настоящият кмет Галина Стоянова, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. В срещата взеха участие бившите първи управници Бончо Сарафов и Стефан Дамянов, както и Айджан Онбаши, която жребият определи като кмет в инициативата „Млад управленец за един ден в Община Казанлък“. По време на срещата Стоянова запозна своите гости с настоящата дейност на Община Казанлък по отношение на поддръжка и ремонтни дейности в образователната инфраструктура, саниране на училища и детски градини. Тя коментира и дейностите по проекти за консервация и социализация на гробници в Долината на тракийските царе, както и намеренията на Общината за развиване на културния туризъм в района с акценти "Празник на розата" и "Празници в Долината на тракийските царе". Откриването на новия Технически колеж в Казанлък на 23 октомври и неговите студенти в първата година от съществуването му бяха също сред темите, по които разговаряха кметовете на Казанлък.
Стефан Дамянов прояви интерес към етапа, до който стигнали са дейностите по изграждане на тунела под вр. Шипка, които касаят Казанлък. В този смисъл, Стоянова го запозна с изработените и утвърдени идейни и технически проекти, с извършените дейности по отчуждаване на имоти, с разисквания с Агенция „Пътна инфраструктура“ обходен маршрут. „Извървян е целият този път, необходимо е само финансиране“, каза Стоянова.
В разговорите тя обърна внимание и на факта, че Казанлък е един от малкото градове в страната, които са газифицирани. „Това е Ваша заслуга, господин Дамянов, за това казанлъчани сме Ви благодарни“, каза Стоянова. Кметовете обсъдиха още въпроси, свързани с бюджета на Общината, а също така и с безопасността на движение в града, както и по маршрута Казанлък – Стара Загора.
В края на срещата кметовете получиха подарък от Галина Стоянова – книгата „История на 23-ти пехотен Шипченски полк“.
Проведената среща на приемственост с кметовете, управлявали Казанлък след 1990 година, е част от програмата, с която Общината отбелязва Деня на българската община – 12 октомври.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net