Казанлък. Първа среща на приемственост с кметовете, управлявали Община Казанлък

...
Казанлък. Първа среща на приемственост с кметовете, управлявали Община Казанлък
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът на Казанлък Галина Стоянова проведе среща с управлявалите Общината след 1990 година

Казанлък. Първа среща на последователност с кметовете, управлявали Община Казанлък след 1990 година организира актуалният кмет Галина Стоянова, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . В срещата взеха присъединяване някогашните първи управници Бончо Сарафов и Стефан Дамянов, както и Айджан Онбаши, която жребият дефинира като кмет в самодейността „ Млад управленец за един ден в Община Казанлък “. По време на срещата Стоянова срещна своите посетители с актуалната активност на Община Казанлък във връзка с поддръжка и ремонтни действия в просветителната инфраструктура, саниране на учебни заведения и детски градини. Тя разяснява и дейностите по планове за консервация и социализация на гробници в Долината на тракийските царе, както и желанията на Общината за насърчаване на културния туризъм в региона с акценти " Празник на розата " и " Празници в Долината на тракийските царе ". Откриването на новия Технически лицей в Казанлък на 23 октомври и неговите студенти в първата година от съществуването му бяха също измежду тематиките, по които разговаряха кметовете на Казанлък.
Стефан Дамянов прояви интерес към стадия, до който стигнали са дейностите по създаване на тунела под вр. Шипка, които касаят Казанлък. В този смисъл, Стоянова го срещна с направените и одобрени идейни и механически планове, с осъществените действия по отчуждаване на парцели, с разисквания с Агенция „ Пътна инфраструктура “ обходен маршрут. „ Извървян е целият този път, належащо е единствено финансиране “, сподели Стоянова.
В диалозите тя обърна внимание и на обстоятелството, че Казанлък е един от дребното градове в страната, които са газифицирани. „ Това е Ваша заслуга, господин Дамянов, за това казанлъчани сме Ви признателни “, сподели Стоянова. Кметовете разискаха още въпроси, свързани с бюджета на Общината, а също по този начин и с сигурността на придвижване в града, както и по маршрута Казанлък – Стара Загора.
В края на срещата кметовете получиха подарък от Галина Стоянова – книгата „ История на 23-ти пехотен Шипченски полк “.
Проведената среща на последователност с кметовете, управлявали Казанлък след 1990 година, е част от програмата, с която Общината отбелязва Деня на българската община – 12 октомври.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР