Казанлък. Първа самостоятелна изложба под надслов  Завръщане ще открие

Казанлък. Първа самостоятелна изложба под надслов Завръщане ще открие ...

Първа самостоятелна изложба под надслов „Завръщане” на Татяна Бончева в Казанлък.

Казанлък. Първа самостоятелна изложба под надслов „ Завръщане” ще открие в Музея на фотографията на 6 август от 18.00 часа казанлъчанката Татяна Бончева, каза за Радио „Фокус” директорът на музея Стефан Папукчиев.
В изложбата ще бъдат показани повече от 30 работи в цвят – различни формати и техника.
„Решението за сегашната изложбата за Татяна идва провокирано от най-неочакваната изненада, която я чака в родния Казанлък: тук вече има Музей на фотографията. Повече от година тя следи случващото се в музея, преживява неочаквано интересни срещи с изкуството на десетки уникални автори, респектирана е от майсторството, с което те се представят тук. Усеща се своя в това артистично пространство, намира себе си в него”, подчерта Папукчиев.
Той поясни, че преди да разкрие себе си като автор в Казанлък, Татяна вече има зад гърба си различни участия и самостоятелни прояви - предимно в Барселона, където тя живее години наред.
Градът като архитектура, като пейзаж и начин на живот е част от творчеството на Татяна Бончева. Барселона – Берлин – Хамбург е линията в първата и изложба в каталунската столица, от общо четири самостоятелни представяния там в периода 2008 – 2013-а година. „Фото-опитите на авторката тръгват по пътеките на живота в града. Изкушението „Street Art“ идва съвсем естествено.Татяна се увлича дори от графити. Това е акцентът в изложбата, която тя посвещава на 20-годишнината от падането на Берлинската стена. Снима по фестивали на открито, обича да фокусира обектива си в музиката”, поясни Папукчиев.
Татяна Бончева е един от участниците в организираните от Музея през миналата 2018-а година, Шестнадесети Фотопленер „В Долината на розите“ и Първи фотосалонна казанлъшките фотографи.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net