Казанлък. Първа самостоятелна изложба под надслов Завръщане ще открие

...
Казанлък. Първа самостоятелна изложба под надслов  Завръщане ще открие
Коментари Харесай

Първа самостоятелна изложба под надслов „Завръщане” на Татяна Бончева в Казанлък

Казанлък. Първа независима галерия под надпис „ Завръщане ” ще открие в Музея на фотографията на 6 август от 18.00 часа казанлъчанката Татяна Бончева, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на музея Стефан Папукчиев.
В изложбата ще бъдат показани повече от 30 работи в цвят – разнообразни формати и техника.
„ Решението за сегашната изложбата за Татяна идва предизвикано от най-неочакваната изненада, която я чака в родния Казанлък: тук към този момент има Музей на фотографията. Повече от година тя следи протичащото се в музея, претърпява ненадейно забавни срещи с изкуството на десетки неповторими създатели, респектирана е от майсторството, с което те се показват тук. Усеща се своя в това артистично пространство, намира себе си в него ”, акцентира Папукчиев.
Той разясни, че преди да разкрие себе си като създател в Казанлък, Татяна към този момент има зад тила си разнообразни участия и независими прояви - най-вече в Барселона, където тя живее години наред.
Градът като архитектура, като пейзаж и метод на живот е част от творчеството на Татяна Бончева. Барселона – Берлин – Хамбург е линията в първата и галерия в каталунската столица, от общо четири независими представяния там в интервала 2008 – 2013-а година. „ Фото-опитите на авторката потеглят по пътеките на живота в града. Изкушението „ Street Art “ идва напълно естествено.Татяна се увлича даже от графити. Това е акцентът в изложбата, която тя посвещава на 20-годишнината от рухването на Берлинската стена. Снима по фестивали навън, обича да концентрира обектива си в музиката ”, разясни Папукчиев.
Татяна Бончева е един от участниците в проведените от Музея през предходната 2018-а година, Шестнадесети Фотопленер „ В Долината на розите “ и Първи фотосалонна казанлъшките фотографи.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР