Казанлък. От втората половина на 2019 година се очаква в

...
Казанлък. От втората половина на 2019 година се очаква в
Коментари Харесай

Стара Загора: От втората половина на 2019 година се очаква в Казанлък да бъде пуснат електроавтобусен градски транспорт

Казанлък. От втората половина на 2019 година се чака в Казанлък да бъде пуснат електроавтобусен градски превоз. Това сподели по време на начална конференция в Община Казанлък Кънчо Христов, началник на плана „ Интегриран градски превоз на град Казанлък ” – стадий 1, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Електроавтобусите ще обслужват сегашните автобусни градски линии – 10, 12 и 1.
През тази година следва да стартира обновяването на 23 автобусни спирки в града, през които ще минават новите електрически рейсове. Ще бъдат построени нови спиркови навеси, ще бъдат сложени електронни осведомителни табла, на които ще върви информация за маршрута на електроавтобусите, за минутите до идването им на съответната спирка, ще има информация за точния час и градусите. Ще бъде построен център за ръководство, в който ще бъде обобщавана информацията от GPS-те на електробусите и ще бъде подавана към осведомителните табла.
Ще бъдат построени две зарядни станции, като концепцията е електроавтобусите да бъдат зареждани през нощта. Минимално заложеният пробег на всеки един от тях е 200 километра, което няма да постанова междинно зареждане денем.
Обявена е социална поръчка за реализатор за произвеждане и доставка на електробусите, като крайният период за подаване на офертите е 4 февруари, на 5 февруари те ще бъдат отворени. Вероятно доникъде на месец март ще има изясненост, кой ще бъде доставчикът. Ще бъдат закупени 7 транспортни средства, като линиите ще бъдат обслужвани от шест, а едно от тях ще бъде в запас. Срокът за доставка на електробусите е 5 месеца, който включва и регистрацията на транспортните средства.
Пет от електробусите ще бъдат с минимална дължина 8 метра, а две с 10,5 метра. Част от новите транспортни средства за градски превоз ще бъдат с 23 седящи места, други с 42.
Пет години е гаранционният период на осведомителните системи, друг е срокът на транспортните средства. Едно от условията сложено от Община Казанлък към доставчика е да бъде подсигурен оторизиран сервиз за гаранционна и извънгаранционна поддръжка на електробусите.
На площадката, където новите транспортни средства за градски превоз ще нощуват, ще бъде построен и ремонтен канал, където те ще минават през всекидневен обзор.
Управлението на градския превоз е предоставено на Общинското сдружение „ Балканинвест ”.
Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014–2020 “, Приоритетна ос „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, Процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ: „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 – Казанлък “. Общата стойност в размер на 3 млн. 690 хил.лева. 2 млн. 708 хил.471 лв. са европейско финансиране, 477 хиляди 965 лв. е национално и 503 хиляди 613 лв. – от Община Казанлък.
Реалните действия по плана започнаха още през миналата 2018-та година с осъществения ремонт на сектора на бул. „ Розова котловина “ от пл.„ Севтополис “ до ул.„ Бачо Киро “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР