Казанлък. Новата учебна година беше тържествено открита в 26-те училища

...
Казанлък. Новата учебна година беше тържествено открита в 26-те училища
Коментари Харесай

Новата учебна година беше тържествено открита в 26-те училища на територията на община Казанлък

Казанлък. Новата образователна година беше тържествено открита в 26-те учебни заведения на територията на община Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . 22 от образователните заведения са общински, като две от тях са средищни, а четири са държавни. Над 680 са първокласниците, които ще прекрачат прага на учебните заведения в общината.
Кметът Галина Стоянова бе в Професионалната гимназия по превоз и транспортен мениджмънт, където разгласи, че през образователната 2019/2020 година следва постройката на гимназията да бъде реновирана. Към най-големите възпитаници на учебното заведение Стоянова се обърна с рекомендацията да бъдат образец за тези, които за първи път прекрачват прага на това учебно заведение. „ Това е хубостта на първия образователен ден, в който срещате приятелите и съучениците си. Вие би трябвало да дадете образец на тези, които за първи път ще прекрачат учебния предел. Вие идвате на учебно заведение в едно от най-хубавите места на Казанлък, в подножието на прак „ Тюлбето ”, пазете местата, където излизате в междучасие, там където си почивате и където споделяте другарствата си, тъй като на тези места за първи път ще стартират да споделят срещите си вашите по-малки съученици. Защото обичта и милостта към града, си личат от персоналния образец, който ще дадете на по-малките “, уточни тя. На учителите Стоянова пожела да имат самообладание и мощ да предадат знанията и персоналния си опит във възпитанието на децата, тъй като те ще ги наследят и би трябвало да имат добър образец.
През летните месеци със средства в размер на близо половин милион лв. от Инвестиционната стратегия за 2019 година на Община Казанлък са осъществени ремонтни действия в образователни и детски заведения. С 215 983 лв. са осъществени ремонтни действия по покрива и фасадата на детска градина „ Славейче ”. Подменена е част от дограмата и е направена изолираност. В детска ясла „ Пролет ” и детска градина „ Юрий Гагарин ” са осъществени действия по облагородяване на детските площадки в границите на 96 052 лв.. Извършен е и ремонт на отоплителната апаратура в Детския комплекс, като са сменени тръбната мрежа и горивната база в постройката, прокарана е и газификация. Общата стойност на дейностите е 49 856 лв.. Основно е ремонтирана оградата на Природо – математическа гимназия „ Никола Обрешков “ на обща стойност 16 229 лв.. Със средства в размер на 120 хиляди лв. е изработен ремонт на санитарните възли на Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий ”, както и на физкултурния салон, който се употребява от учениците на гимназията и от учениците на Основно учебно заведение „ Мати Болгария ”.
През 2018 година по план „ Обновяване на просветителната инфраструктура в Община Казанлък “ е осъществен повсеместен ремонт на пет учебни заведения и три детски градини в обитаеми места, актуализирано е и най-голямото образователно заведение в Казанлък Средно учебно заведение „ Екзарх Антим Първи “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР