Казанлък. Николай Златанов от ПП ГЕРБ бе избран за председател

Казанлък. Николай Златанов от ПП ГЕРБ бе избран за председател ...

Николай Златанов, Общински съвет – Казанлък: Подавам ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет.

Казанлък. Николай Златанов от ПП ГЕРБ бе избран за председател на Общинския съвет, трети мандат, с 24 от 37-те гласа на съветниците в новосформирания местен парламент, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Моника Динева от групата на БСП за България, която бе другото предложение за председател, получи 13 гласа.
Избрана бе петчленна комисия за избора с председател Радиана Стефанова от ПП ГЕРБ и представители на БСП за България, Местна коалиция „ Алтернативата на гражданите“, ДПС и ВМРО – Българско национално движение. Вотът за председател на Общинския съвет се проведе с тайно гласуване.
Николай Златанов благодари за гласуваното му доверие в следващите четири години да бъде председател на Общинския съвет – Казанлък, за оказаната чест за трети път да поеме председателството. Той подчерта, че в предишните два мандата е изпълнявал правомощията си с ясното съзнание, че Общинският съвет като орган на управление не приема самостоятелни политики и програма за изпълнение, а само следва Програмата за развитие на общината, предложена от мажоритарно избрания кмет. „Протегнахме ръка да работим с всеки в полза на нашата община. Онези, които искаха да работят за Казанлък, за населените места и по-добрия живот на казанлъчани, я поеха. Така и успяхме да направим голямо мнозинство в Общинския съвет. Бяха взети редица решения в опита ни да осигурим по-добрия начин на живот на казанлъчани – на онези, които живеят тук, и тези, които искат да се завърнат. Осем години по-късно смея да кажа, че до голяма степен успяхме. Предстои обаче още много работа“, посочи той.
Златанов изрази благодарността си на политическите групи в Общинския съвет през изминалите два мандата, подкрепяли идеите на мнозинството в лицето на ПП ГЕРБ и категорично заяви, че подава ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет.
Председателят на Общинския съвет поясни, че в следващите дни предстоят редица разговори между различните политически формации за сформиране на ръководство на Общинския съвет, постоянни комисии и др.
Като председател на Общинския съвет и представител на политическата партия с най-голям брой общински съветници - партия ГЕРБ, Златанов заяви, че отново ГЕРБ подава ръка на всеки, мислещ и милеещ за Казанлък, в търсене на споделено и, преди всичко, отговорно и открито управление на община Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net