Казанлък. На специална церемония Българската асоциация на регионалните медии присъди

...
Казанлък. На специална церемония Българската асоциация на регионалните медии присъди
Коментари Харесай

Българската асоциация на регионалните медии присъди за 16-и път годишните си награди за журналистика в Казанлък

Казанлък. На специфична гала Българската асоциация на районните медии присъди за 16-и път годишните си награди, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Участниците във форума бяха приветствани от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. „ Самият факт, че сте тук значи, че вестникът в никакъв случай няма да бъде пропуснат, най-малко от тези читатели, които аз познавам, а в Казанлък има съществени читатели и те четат вестник „ Искра ”, уточни тя. В този смисъл Стоянова цитира резултатите от извършена анкета, съгласно която казанлъчани се инфирмират за протичащото се в общината главно от вестник „ Искра ”, в който припознават най-хубавата и истинна медия за района. В словото си кметът Стоянова акцентира смисъла на розапроизвадството, на стопанската система и на културно-историческите забележителности за развиването на Казанлъшкия район. Участниците в церемонията бяха поздравени и от ръководителя на Управителния съвет на асоциацията Иван Бунков.
По време на церемонията със специфична премия бе почетен вестник „ Искра ”, който тази година означи своя 95-годишен празник. Голямата премия, статуетката „ Свети Константин Кирил Философ “, дело на скулптора Емил Пенчев, бе връчена от кмета Галина Стоянова на Божидара Ангелова от вестник „ Нов живот “ - Кърджали, за високо журналистическо майсторство и обективно отразяване на районните проблеми.
С плакети на Асоциацията бяха отличени: за проверяваща публицистика – Божидара Ангелова, вестник „ Нов живот “ - Кърджали; в категория „ Коментар “ - Силвия Шатарова, вестник „ Черноморски фар “ - Бургас; в категория „ Очерк “ - Мила Кюлюмова, вестник „ Екип 7 “ - Разград. За изявление първата премия бе присъдена на Анатоли Петров от вестник „ Янтра Днес “ - Велико Търново, а в категория „ Фотожурналистика “ бе отличен Георги Александров от вестник „ Конкурент “ - Враца.
Представители на районните медии от цялата страна се събраха в Казанлък освен да честват, само че и да покажат, че макар всички компликации и тествания, които им сервира времето, те са живи, несломими и се развиват. Асоциацията сплотява 30 печатни медии, като по-голяма част от тях са осведомителни всекидневници с разнородна читателска публика.
Автор на статуетката „ Свети Константин Кирил Философ “, която годишно присъжда Асоциацията, е скулпторът Емил Пенчев.
Домакини на форума, който се организира в Казанлък са кметът Галина Стоянова и вестник „ Искра “, който навършва 95 години.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР