Казанлък. Младежки център за развитие Взаимопомощ започва работа по проекта

...
Казанлък. Младежки център за развитие Взаимопомощ започва работа по проекта
Коментари Харесай

Казанлък: Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ започва работа по проекта „Солидарна общност” по програма „Европейски корпус за солидарност”

Казанлък. Младежки център за развиване ”Взаимопомощ ” стартира работа по плана „ Солидарна общественост ” по стратегия „ Европейски корпус за взаимност ”, сподели за Радио „ Фокус ” ръководителят на младежката организация Мария Славова. Тя разясни, че в плана за взаимност ще бъдат ангажирани седем младежи, интензивно взели участие в организацията и работата на “Взаимопомощ ” в последните години. Те са интензивно отдадени на идеите: екология и работа с деца и младежи в неравностойно състояние, като и част от тях, четирима, са в такова състояние.
Проектът е финансиран от Центъра за развиване на човешките запаси, който в България е номиниран от 2014 година да ръководи най-голямата европейска стратегия за обучение, образование, юноша и спорт – „ Еразъм+ ”, а от 2018 година ръководи новата стратегия в региона на младежта и доброволчеството „ Европей “.
„ Основното предизвикателство по плана „ Солидарна ски корпус за взаимност ”. Общност ” ще бъде ориентирано в смяна на мисленето посредством активизъм на младежи още от ранна възраст, за различаване на съществени проблеми в региона на екологията и опазването на околната среда. Целта е да повишим ангажираността на младежите по връзки на това да бъдат по-активни жители на локалната си общественост, страната и Европейския съюз като цяло ”, сподели Мария Славова
Основна доброволческа активност в границите на плана ще бъде под формата на гражданска интензивност. Действията ще подкрепят постигането на главната цел за справяне с значимо публично предизвикателство в тенденция гражданска интензивност и понижаване на замърсяването на околната среда. Не на последно място, планът ще образува умения у младежите в областите изкуство, посредством работни ателиета, и музика. Дейностите напълно ще се извършват по време на Еко фестивала и в Дневен център за възрастни хора с увреждания. Те ще започват от месец септември 2019 година до март 2020 година с музико и арт терапия, действия навън -лечебна езда, ателие за направа на бижута.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР