Казанлък. Младежки център за развитие  Взаимопомощ започва нова кампания

Казанлък. Младежки център за развитие Взаимопомощ започва нова кампания ...

Младежкият център за развитие „ Взаимопомощ” в Казанлък започва нова кампания за събиране на пластмасови капачки и домашен текстил.

Казанлък. Младежки център за развитие „ Взаимопомощ” започва нова кампания за събиране на пластмасови капачки и домашен текстил, текстилни дрехи и други изделия, каза за Радио „ Фокус” председателят на младежката организация Мария Славова. Тя поясни, че вече няколко пъти организацията провежда кампании за размяна на запазени дрехи
По идея на тазгодишните доброволци по проекти "Дълбоки корени" на програмата „Еразъм +“ и "Взаимопомощ" на програма "Европейски корпус за солидарност" от 4 до 7 юли по време на Екофестивал Казанлък, ще бъде организирана „еко точка“ в двете направления за капачки и текстил. Едното от тях е вече добре познатата в града кампания „Капачки за Казанлък“, а другото е за събиране на всякакви текстилни изделия.
„ Събираме стари скъсани дрехи, обувки и текстилни продукти, защото рециклирането дава добър пример на децата ни. Освен това, защото иначе тези текстилни отпадъци попадат на депото, където не са полезни на обществото. Всяка капачка, обувка, ненужна фланелка, стар чорап или дори съдрана детска раница, може да се окаже от полза, за да направим своя град по-хубав, нека опитаме да сме част от промяната”, подчерта Мария Славова.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net