Казанлък. Конференция Състояние и перспективи за развитие на отбранителните

...
Казанлък. Конференция  Състояние и перспективи за развитие на отбранителните
Коментари Харесай

Казанлък: Конференция за състоянието на отбранителните способности и сигурността на страната бе открита в рамките на втория Национален събор на запасното войнство

Казанлък. Конференция „ Състояние и вероятности за развиване на отбранителните качества и сигурността на страната ” бе открита в границите на втория Национален събор на запасното войнство, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Конференцията бе открита от военачалник Златан Стойков, ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, който обърна внимание на актуалността на форума, съгласно процесите, които протичат в българската войска, както и ситуацията, на мира и сигурността в международен мащаб.
Участниците в националната конференция бяха приветствани от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която съобщи, че Казанлък е определен за хазаин на Националния събор на запасното войнство. ” Това е и самопризнание за работата на казанлъшката организация на запасните офицери, която провежда голям брой прояви с родолюбив темперамент, които ние като Община поддържаме. Това домакинство е и самопризнание за положителната и сполучлива работа на локалната власт с държавните органи и организации, които работят за сигурността и запазване живота на жителите ”, сподели Стоянова, визирайки взаимните действия и поддръжка на 61 Стрямска механизирана бригада и Пожарната.
По време на конференцията ще бъдат изнесени редица отчети, измежду които „ Елементи на защитата и сигурността на страната и взаимоотношението сред тях в модерни условия ”, „ Политико-военно измерение на защитата и сигурността “, „ Отбранителни качества и вероятности за тяхното развиване “,„ Актуални трендове в развиването на политиката и отбранителните качества на НАТО ” и други. Сред лекторите ще бъдат представители на Военна академия, министерство на защитата, Щаба на защитата, Академията на Министерство на вътрешните работи, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.
След чуване на отчетите уредниците плануват да се организира полемика.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР