Казанлък. Конференция  Състояние и перспективи за развитие на отбранителните

Казанлък. Конференция Състояние и перспективи за развитие на отбранителните ...

Казанлък: Конференция за състоянието на отбранителните способности и сигурността на страната бе открита в рамките на втория Национален събор на запасното войнство.

Казанлък. Конференция „ Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната” бе открита в рамките на втория Национален събор на запасното войнство, предаде кореспондент на Радио „ Фокус”. Конференцията бе открита от генерал Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, който обърна внимание на актуалността на форума, съобразно процесите, които протичат в българската армия, както и обстановката, на мира и сигурността в световен мащаб.
Участниците в националната конференция бяха приветствани от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която заяви, че Казанлък е избран за домакин на Националния събор на запасното войнство. ” Това е и признание за работата на казанлъшката организация на запасните офицери, която организира множество прояви с патриотичен характер, които ние като Община подкрепяме. Това домакинство е и признание за добрата и успешна работа на местната власт с държавните органи и организации, които работят за безопасността и опазване живота на гражданите”, каза Стоянова, визирайки съвместните дейности и подкрепа на 61 Стрямска механизирана бригада и Пожарната.
По време на конференцията ще бъдат изнесени редица доклади, сред които „Елементи на отбраната и сигурността на страната и взаимодействието между тях в съвременни условия”, „ Политико-военно измерение на отбраната и сигурността“, „Отбранителни способности и перспективи за тяхното развитие“,„Актуални тенденции в развитието на политиката и отбранителните способности на НАТО” и други. Сред лекторите ще бъдат представители на Военна академия, министерство на отбраната, Щаба на отбраната, Академията на МВР, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
След изслушване на докладите организаторите предвиждат да се проведе дискусия.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net