Казанлък. Кметът на село Ръжена е изборът за август в

...
Казанлък. Кметът на село Ръжена е изборът за август в
Коментари Харесай

Община Казанлък: Кметът на село Ръжена е изборът за август в общинската класация по населени места

Казанлък. Кметът на село Ръжена е изборът за август в общинската ранглиста по обитаеми места. Апостол Терзиев получи най-голям интернет избор от жителите и приятелите на Община Казанлък през месец август в категорията „ Сигурност за жителите – положително съдействие с органите на реда, ниска престъпност, обезпечена защита, камери, доброволни отряди “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък . „ Радвам се за оценката на кмета на Ръжена тъкмо в тази категория! “, сподели кметът на Казанлък Галина Стоянова при връчването на Почетната грамота преди началото на постоянната оперативка на управителния състав в нейния кабинет. „ Въпреки, че гласуването е по електронен път имам вяра, че на място поддръжката за Апостол Терзиев ще наподобява по същия метод, тъй като в действителност тъкмо в тази посока в село Ръжена се поставят доста старания. “, сподели Стоянова.
Апостол Терзиев благодари на всички, които са го подкрепили: „ Това е премия освен за мен, само че и за Кмета на Казанлък, тъй като работим в положително партньорство и синхрон освен в областта на сигурността, а във всички сфери. “, показа кметът на Ръжена и си пожела общата работа за селото да продължава по този метод. „ Горд и удовлетворен съм, че съумях да отговоря на желанието на хората да живеят по-безопасно и по-спокойно. “, сподели той.
Ръжена е измежду селата със междинна величина на територията на община Казанлък, с почти 1 300 поданици. В него в мир и сговор живеят хора от разнообразни етноси и това проличава по статистиката: Ръжена е с най-нисък растеж битова престъпност и хулигански прояви. Селото е първото, което единствено вкарва камери за видеонаблюдение, а след дълги години битка на Апостол Терзиев до края на тази година ще бъдат построени изкуствени неравности на четири рискови места, където има причина за ПТП-та и са тревожели хората. Услугата е скъпа и е сериозен разход и за кметството, и за Общината, само че до края на 2017-та изкуствените неравности ще бъдат факт: на входа на селото, посока запад – изток, преди центъра, преди детската градина и преди учебното заведение, посока север – юг.
Огромната скорост, която набра от началото на месечната ранглиста за кмет на обитаемо място даваше сигурна поръчка за победа, въпросът, по който наблюдаващите гадаеха беше – в коя категория ще грабне наградата Апостол Терзиев. Той е един от главните поддръжници на концепцията за сходна благородна конкуренция от първите дни на реализацията й: “Със сигурност това ще даде една добра мотивация на всички наши сътрудници. “, разсъждава той. „ Надявам се всеки от нас справедливо да получи вероятните гласове. Другото, за което всеки кмет може да се зарадва с тази самодейност е, че кметът на обитаемото място би трябвало да бъде различим и в общината, тъй като нашата работа не се вижда единствено от жителите на селото, само че и от хората, които живеят и в общинския, и в регионалния град. Това дава добър образец както за самия него, по този начин и за неговите сътрудници. “, разсъждава в поддръжка на конкуренцията кметът на село Ръжена.
Добрите условия в детската градина улесняват сплотяването на децата от другите етноси в Ръжена и облекчават обгръщането им след време в учебното заведение. Местното школо „ Свети Свети Кирил и Методий “ е едно от най-новите и най-добре непокътнатите на територията на община Казанлък, построено през 80-те години.
Кметът на Ръжена пожела триумф на своите сътрудници в месечната ранглиста по места, а за себе си – да стигне до втора номинация през годината. Условията за гласоподаване са оповестени на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската конкуренция, проведена от Общината е да насърчи положителните практики по места, които вършат живота на хората по-добър. В навечерието на новата образователна година класацията на Община Казанлък през септември е в категорията „ Образование и просвета - взаимна работа с учебно заведение, детска градина, читалище “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР