Казанлък. Кметът на Община Казанлък и зам.-председател на Национално движение

...
Казанлък. Кметът на Община Казанлък и зам.-председател на Национално движение
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова закри 15-ия събор на приятелите на Русия, който се проведе край язовир „Копринка“

Казанлък. Кметът на Община Казанлък и зам.-председател на Национално придвижване „ Русофили “ Галина Стоянова закри 15-ия събор на приятелите на Русия, който се организира край язовир „ Копринка “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Стоянова приветства присъстващите на събора от името на казанлъчани. „ За 15-и път изпълнихте с доста дух и страст този събор “, сподели тя. Стоянова прочете от името на Национално съдружие „ Русофили " зов към обществеността, в който се показва дълбока респект и голяма любов към Русия: „ Днешната ни среща край язовир „ Копринка “ цялостни сърцата ни с наслада и усилва чувството за общи полезности и за обща орис на нашите два приятелски народа. Тази среща укрепва волята ни да съхраним историческата памет, духовните връзки и обичаи, които ни свързват от епохи, с цел да ги предадем на децата си и на бъдещите генерации. Тази среща ни дава решителност безрезервно да се противопоставяме на опитите българо-руското другарство да бъде подкопано в услуга на ползи - непознати, не на нашите нации “.
Стоянова цитира желанието на русофили да се борят за многополюсен свят, който почита достолепието на всеки народ, на всеки човек, да залагат на положителното, на любовта, на взаимното съгласие, на мира и на съдействието.
Кметът Галина Стоянова сподели още, че по самодейност на Национално придвижване „ Русофили “ стартира построяването на интернационално русофилско придвижване. „ Нека 15-я събор бъде еманацията на духа, на другарството, на живителната мощ, която тук всички разпръскваме в цяла България като единодушие сред културата на нашите два приятелски и другарски народа “, добави тя.
По-рано през днешния ден участници в събора на язовир „ Копринка “ сервираха венци и цветя на паметника на ген. Скобелев в Казанлък и пред паметника на връх Шипка.
Състоя се концерт на лауреатите от 5-и Национален фестивал на съветската лирика, песни и танци “Пусть всегда будет солнце ”. Бяха наградени първенците в детския конкурс за рисунка „ Обичам моята Родина ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР