Казанлък и виетнамският град Лай Чау станаха побратимени градове, България

...
Казанлък и виетнамският град Лай Чау станаха побратимени градове, България
Коментари Харесай

Задочни репортажи от Виетнам и Индия: Росен Желязков храни рибки и разпръсква цветя, Казанлък се побратими с Лай Чау

Казанлък и виетнамският град Лай Чау станаха побратимени градове, България ще изнася розово масло и ще внася виетнамски служащи, а обичаните рибки на Хо Ши Мин бяха нахранени с пуканки – в резюме това се случи по време на визитата на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков във Витнам, която продължава към този момент трети ден.

Непримирими партийни съперници се оказаха един до друг в представителната дипломатическа извадка на България. Делегацията включва Деница Сачева и Христо Гаджев от ГЕРБ, Стоян Михалев и Нели Димитрова от ПП-ДБ, Ангел Георгиев и Иво Русчев от " Възраждане ", Хамид Хамид и Валентин Тончев от Движение за права и свободи, Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, Цветан Предов и Александър Вълчев от Има Такъв Народ.

Сред поканените е и кметът на Казанлък Галина Стоянова, която от дълго време владее интернационалното състояние и на роден терен - малко хора могат да се похвалят, че са кичили с рози както Херо Мустафа, по този начин и.



Официалното посещаване на Росен Желязков се реализира директно след визитата на ръководителя на Националното заседание на Виетнам у нас през септември 2023, който разгласи България за " главен сътрудник в Европейски Съюз " на своята татковина.

И това си е реалност - още от времето, когато Европейски Съюз го нямаше, а турското кафе в България си беше виетнамско.

От доставяне на комунистически Виетнам с оръжия и българска сцена преди 1989 година, през открития ресторант в Ханой от Пламен Орешарски в една от дребното му интернационалните командировки като министър председател, до паметната аудиенция на Цецка Цачева през 2012 година, България пази дълготраен интерес към Виетнамското знамение.

В 97-милионната страна още пазят топли мемоари от уважението, което бъдещата кандидат-майка на нацията Цецка Цацева им отдаде със фотографията си с кукла-партизанка.

На фрагмента някогашният ръководител на Народно събрание е стиснала в ръцете си пушка, а на главата си носи шапка от виетнамската опозиция – за спомен от Музея на партизанското придвижване на Виетнам.



И въпреки фотографията да провокира стотици мнения в обществените мрежи, някои от които не изключително ласкателни, би трябвало да признаем, че за разлика от различен някогашен парламентарен началник, Цацева най-малко имаше съществени знания за географското състояние на Виетнам.

През 2016 година Цвета Караянчева " изпрати " китайската столица Пекин във Виетнам по време на свое изявление от трибуната на Народното събрание.

" Единствената лента, която преряза Пламен Орешарски, е на ресторант в Пекин ", сподели тогава Караянчева, макар опитите на Цацева да й „ подшушне “, че става дума за напълно друга страна.

" Е, то Пекин е във Виетнам ", беше индиферентният отговор на Караянчева.

Росен Желязков, несъмнено, няма пропуски главното си обучение, а и сигурно знае повече за Хо Ши Мин от колежката си.



По време на визитата си той е положил венец пред Паметника на героите и мъчениците, прегледа мемориалния комплекс на комунистическия бунтовник Хо Ши Мин, снима се до руската му лимузина " Победа ", и нахрани златните рибки в езерото наоколо до къщата, както е обичал да прави някогашният първи секретар на Работническата партия на Северен Виетнам.

Като представител на поколението, закърмено с лозунгите за " Вечната българо-съветска дружба сред народите " и " Всяко яйце - бомба против международния империализъм ", Росен Желязков показва както историческа, по този начин и философска просторност на възгледите си пред общителните домакини.

" Светлото бъдеще на един народ се гради на неговото героично минало. Примерът на Виетнам е мостът и вдъхновението сред минало и бъдеще. За светлото настояще на Виетнам и с благопожелание за разцвет на виетнамския народ “, това написа Желязков в книгата за публични посетители в мемориалния комплекс на Хо Ши Мин.

Виетнамците, на собствен ред, поздравиха българската парламентарна делегация с " Моя страна, моя България ".

Преди Виентнам, българската делегация посети и Индия, където също са били извършени диалози за съдействие в областта на образованието, културата и младежта, и са разпръсквани цветчета пред паметника на Махатма Ганди.



A Parliamentary Delegation from led by Rosen Zhelyazkov, President of National Assembly called on Jagdeep Dhankhar at Upa-Rashtrapati Nivas today.
— DD India (@DDIndialive)
Росен Желязков дефинира срещата с индийския си сътрудник Джагдип Дханхар " като израз на високо политическо равнище, която има за цел да възвърне интензивността на връзките сред България и Индия, които през последните години, сякаш и поради нашите вътрешни неуредици, са били сложени на назад във времето ".

Уви, още веднъж вътрешна бъркотия ще да е била повода за алегоричен пропуск в протокола с отсъствието на Ицо Хазарта от делегацията - може би единственият депутат в света, възпял индийския коноп в своето ранно поетично творчество. Но има и време за корекция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР