Казанлък. Девет хиляди лева събра Инер Уил Клуб на своя

...
Казанлък. Девет хиляди лева събра Инер Уил Клуб на своя
Коментари Харесай

Казанлък: 9 хил. лв. събра Инер Уил Клуб – Казанлък по време на благотворителен бал в подкрепа на инициативата на Общината за поддържането на Фонд „Ин витро”

Казанлък. Девет хиляди лв. събра Инер Уил Клуб на своя трети благотворителен бал в поддръжка самодейността на Община Казанлък за поддържането на фонд „ Ин витро ”, в интерес на фамилни двойки с репродуктивни проблеми, сподели за Радио „ Фокус ” Нели Колева, президент на клуба. Тя изясни, че резултатът тази година, а и опитът от предходните демонстрират, че сходен жанр акции имат необятен публичен отклик. В самодейността се включиха представители на Инер Уил клубове от страната, чийто брой е 26, на бизнеса, адвокати, лекари. „ Подобна поддръжка значи единствено едно – че казусът е настоящ освен в границите на Казанлък и доста хора откликнаха и помогнаха ”, акцентира Нели Колева.
Със свои суми в самодейността се включиха донори, средства бяха набрани и от благотворителен кулинарен щанд, както и от направени мартенички особено за бала от четвъртокласниците в Основно учебно заведение ”Никола Вапцаров ” в Казанлък.
Кампанията на Общината датира от 2014 година, като посредством обособяване на средства от общинския бюджет се подкрепят фамилии с репродуктивни проблеми. От 2017 година Инер Уил Клуб поддържа Община Казанлък за Фонд „ Ин витро ”.
16 са родените от 2014 година досега деца по програмата на Община Казанлък за поддръжка на фамилни двойки с репродуктивни проблеми и подкрепените двойки от Инер Уил Клуб – Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР