Казанлък. Аз и екипът ми преминахме през немалко трудности, за

...
Казанлък. Аз и екипът ми преминахме през немалко трудности, за
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова представи отчет за втората година на мандат 2015 – 2019 година

Казанлък. Аз и екипът ми преминахме през значително компликации, с цел да доведем до край всяка начертана цел,. Това сподели кметът Галина Стоянова по време на показване на доклада за осъществяване на Програмата за ръководство на Община Казанлък за втората година на мандат 2015 – 2019 година, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Сред множеството реализирани резултати през този интервал Стоянова открои разкриването на Технически лицей за образование на студенти по специалности от професионално направление „ Машинно инженерство “. По думите ѝ финансово са подкрепени 11 фамилни двойки кандидатствали по процедурата за подкрепяне на асистирана репродукция за фамилии по метода „ Ин витро “. Тя добави, че през втората година от мандата е финализиран Общият организационен проект на града, което трансформира Казанлък в един от първите градове в страната с подобен. Обновена е част от градската среда, като включително е асфалтирана и реконструирана улична мрежа, санирани са жилищни блокове и детски градини, реставрирани и социализирани са тракийските гробници „ Хелвеция “ и „ Грифони “.
Галина Стоянова акцентира, че от 2016 година се извършва Инвестиционната стратегия на Община Казанлък по Приоритетна ос „ Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ на обща стойност 19.658 031 млн. лева – 100% безплатна финансова помощ. Два от главните планове, включени в Инвестиционната стратегия, имат получено финансиране в интервала – „ Обновяване на просветителната инфраструктура в община Казанлък “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “ на обща стойност 9.504 532 млн. лева и планът „ Обновяване на градската среда в Казанлък “ на стойност 5.655 048 млн. лева В рамките на първия план са осъществени поправки и са подхванати ограничения за енергийна успеваемост в три детски градини и пет учебни заведения, а вторият план се извършва напълно за облагородяване на квартал „ Изток “.
През едногодишния интервал са изпълнени и още редица планове за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и замяна на горивната база на детски градини и учебни заведения в общината.
Община Казанлък извършва и планът „ Дъга на толерантността “, ориентиран към подкрепяне на възпитаници от етническите малцинства. По Национална стратегия „ Активиране на неактивните лица “ към Община Казанлък е назначен юношески посредник за поощряване на младежи от общината, които са демотивирани, не учат, не работят и не са записани в Бюрото по труда.
През годината е завършено осъществяването на планове с външно финансиране. Сред тях са „ Изграждане на водопроводна и канализационна мрежа “ в кварталите „ Кула “ и „ Крайречен “, „ Консервация, реституция и социализация на тракийски могили „ Хелвеция и „ Грифони “, „ Документиране и дигитализиране на тракийски гробници, гробни комплекси и движимо културно завещание от Долината на тракийските царе “, Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в Средно учебно заведение „ Екзарх Антим първи “ и Здравната работа в село Дунавци.
През последната година са утвърдени и чакат финансиране още няколко плана. Сред тях са „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на Административна постройка на Община Казанлък ", предоставена за обществени услуги, „ Интегриран градски превоз на Община Казанлък “, „ Развитие на услуги за деинституционализация на грижите за деца в община Казанлък “, „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в НЧ „ Възродена Искра “, втори стадий от план за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - село Кънчево и учебното заведение в село Енина, Фестивал „ Музиката на траките “, план за Европейски награди за културно завещание „ Европа Ностра 2018 “ в категория за консервация и реституция на архитектурно и културно-историческо завещание.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР