Казанлък. 181 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани

...
Казанлък. 181 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани
Коментари Харесай

Стара Загора: 181 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в Казанлък

Казанлък. 181 години от рождението на Васил Левски бяха маркирани в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . На събитието участва ръководителят на Общинския съвет Николай Златанов, секретарят на Общината Ваня Иванова, представители на патриотични и родолюбиви организации, жители и деца.
„ Името на Васил Левски е написано със златни букви в българската история. Във всяко българско сърце живее споменът за него – споменът за Апостола, неуловимият Дякон, мъжът с най-чистата душа. Децата ни стартират да учат българската история с неговото име - знак на безграничната любов към жанр и Родина. Името му е синоним на безкористна работа на народа, на жертвеност, мъжество, икона на освободителната ни битка. Не диря герои, помня ги и съм горда, че съм българка “, сподели в словото си във връзка годишнината шефът на Литературно-художествен музей „ Чудомир “ Добрина Матова.
Присъстващите на събитието сервираха венци и цветя на благодарност пред подвига на Васил Левски пред паметника в едноименния парк в Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР