Казанлък. 109 години от обявяване на Независимостта на България бяха

...
Казанлък. 109 години от обявяване на Независимостта на България бяха
Коментари Харесай

Чавдар Ангелов, директор на НПМ „ Шипка – Бузлуджа“: Трябва да се замислим доколко днес всеки един от нас е независим и се чувства свободен човек

Казанлък. 109 години от оповестяване на Независимостта на България бяха маркирани в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Слово за бележитата дата произнесе шефът на Национален парк – музей „ Шипка – Бузлуджа “ Чавдар Ангелов. В словото си той обърна внимание на историческото значение на акта на оповестяване на Независимостта и неговия отзив в днешния ден: „ Това е денят, в който би трябвало всички да резвеем българския байрак, да заведем децата си на черква, да си спомним имената на хората, които са създали допустимо оповестяването на Независимостта на България и да се замислим до каква степен през днешния ден всеки един от нас е самостоятелен и се усеща свободен човек, който живее един естествен и заслужен живот. При всички случаи би трябвало да помним, че свободата има своята цена. Тя е плащана преди нас, по тази причина нас ни има през днешния ден и ние би трябвало да я плащаме също, с цел да има свободна и самостоятелна България за нашите деца “.
По традиция на 22 септември бяха осветени знамената на казанлъшките учебни заведения. В художествената стратегия по отбелязване на 109-та годишнина от оповестяване на Независимостта на България взеха присъединяване самодейци от читалищата „ Възродена Искра “ и „ Жар “ в Казанлък.
Сред формалните посетители на събитието бяха народните представители Донка Симеонова и Борис Кърчев, зам.-кметовете на Община Казанлък Цветолина Цветкова и Даниела Коева, представители на Общинския съвет, на цивилен и патриотични организации,ученици, казанлъчани.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР