Казахстанската федерация по футбол потвърди напускането на Станимир Стоилов на

...
Казахстанската федерация по футбол потвърди напускането на Станимир Стоилов на
Коментари Харесай

Край! Станимир Стоилов приключи с Казахстан! А сега накъде?

Казахстанската федерация по футбол удостовери напускането на Станимир Стоилов на поста народен селекционер на някогашната руска република, излиза наяве от известие на уеб страницата на федерацията.

``Казахстанската федерация по футбол и основният треньор на националния тим Станимир Стоилов разтрогнаха контракта си по взаимно единодушие. Българският експерт Стоилов оглави Казахстан през март 2018-а година. Под неговото управление тимът изигра три контролни срещи и взе присъединяване в групата си в шампионата Лига на Нациите, а също по този начин стартира развой и по подмладяване на състава и бяха привлечени по този път няколко момчета от младежкия тим.

``Казахстанската федерация по футбол благодари на Станимир Стоилов и на неговия треньорски щаб за взаимния труд и напъните, които постави за развиването на казахстанския футбол. Желаем му триумфи и нови победи в треньорската кариера ", се споделя в формалното известие на централата.

Когато Стоилов подписа контракта си през март, той подписа договор за две години. Пред него стоеше като задача номер 1 да изведе националния тим на страната от групата в шампионата Лига на Нациите, само че отборът стигна единствено до 2-ата позиция и пропусната опция да се изкачи в трета лига.

До назначението му в националния тим 51-годишният Стоилов тренираше локалния хегемон Астана, с който четири пъти стана първенец, влезе в груповата фаза на Шампионската лига и в плейофите на Лига Европа.

По-рано се появи информация, че Стоилов може да стане консултант на Ордабаси, само че по-късно от шимкентския тим опровергаха изказванието. По непотвърдена информация обаче, договорът на Стоилов е бил преустановен още през декември, само че досега не е било обявявано поради уточняване на детайлностите и отговорностите. Българските помощници на Стоилов в националния отбор на Казахстан бяха Саид Ибраимов и Цанко Цветанов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР