Казахстанката Юлия Путинцева и украинката Елина Свитолина взеха последните две

...
Казахстанката Юлия Путинцева и украинката Елина Свитолина взеха последните две
Коментари Харесай

Свитолина и Путинцева в третия кръг на Аустрелиън Оупън

Казахстанката Юлия Путинцева и украинката Елина Свитолина взеха последните две квоти за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Двете съумяха да се оправят със съпротивата на американките Даниеле Колинс и Лорън Дейвис.

Путинцева изравни най-хубавото си класиране в Мелбърн след триумф с 6:4, 2:6, 7:5 над 26-ата в схемата Колинс.

Eтническата рускиня затвори срещата след 2 часа и 38 минути игра и въпреки да пропусна един мачбол в 10-ия гейм на третия сет, в 12-ия съумя да направи пробив, с който да завоюва срещата.

В идващия кръг Путинцева ще има нов тежък противник в лицето на поставената под номер 4 в схемата Симона Халеп от Румъния.

Поставената под номер 5 в схемата Свитолина се класира за третия кръг за шести път в последните седем сезона, откакто се оправи с Дейвис с 6:2, 7:6(6).

Украинката нямаше особени усложнения при спечелването на първия сет, само че във втория трябваше да прави поврат, защото изоставаше с 3:5 гейма. В тайбрека четвъртфиналистката от последните две издания на шампионата позволи равнене, въпреки че водеше с два минипробива, само че в последна сметка съумя да измъкне сета след 8:6 точки.

Следващата съперничка на Свитолина е някогашната лидерка в международната класация Гарбине Мугуруса от Испания./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР