Казахстанката Елена Рибакина спечели титлата от Уимбълдън, след като победи

...
Казахстанката Елена Рибакина спечели титлата от Уимбълдън, след като победи
Коментари Харесай

Рибакина победи Жабер и триумфира с титлата на Уимбълдън

Казахстанката Елена Рибакина завоюва купата от Уимбълдън, откакто победи международната номер 2 и любимка за трофея Онс Жабер от Тунис с 3-6, 6-2, 6-2 във финала на шампионата.

Жабер, която се целеше да стане първата африканка с купа от Големия шлем, стартира доста решително и проби два пъти съперничката си в първия сет, без да даде на Рибакина нито една опция за пробив. 23-годишната Рибакина отговори уместно и проби на старта на втората част, след което стартира да господства със мощния си сервис и нападателните удари от дъното на корта. Жабер нямаше отговор за мощната и прецизна игра на Рибакина, като изпусна общо седем шанса за пробив във втория и трети сет, в който тунизийката взе едвам четири гейма.

В последна сметка Рибакина затвори мача след час и 47 минути игра, с цел да стане първата казахстанка с купа от Големия шлем. С триумфа Рибакина си обезпечи 2 милиона паунда от наградния фонд, до момента в който Жабер ще си тръгне с чек за 1 милион, само че двете няма да получат точки за международната класация поради решението на АТП и WTA.

" Не чаках, че ще доближи втората седмица тук на Уимбълдън, нямам думи да опиша какъв брой съм щастлива. Нямаше да съм тук без моя екип, желая да им благодаря ", разгласи новата шампионка на Уимбълдън.

Преди началото на конкуренцията 23-годишната казахстанка си сложи за задача да доближи осминафиналите в Лондон, а през днешния ден тя победи с купа. " Бях доста нервна преди и по време на мача, в никакъв случай не съм изпитвала нещо такова. Големи благодарности на публиката за поддръжката. Искам да поздравя Онс за страхотния мач и всичко, което тя реализира. Ти имаш невероятна игра, не мисля, че има друга тенисистка като теб в Тура. Днес тичах толкоз доста, че нямам потребност от повече фитнес. Благодаря на кралската ложа, за мен бе чест да играя пред вас. Атмосферата бе невероятна ", сподели Рибакина на церемонията по награждаване.

" Поздравявам Елена, тя игра необикновено, тя и екипът ѝ заслужават това. Нямаше по какъв начин да стигна дотук без моя екип, благодаря им за поддръжката и че имат вяра в мен ", показа Жабер. " Обичам този шампионат, доста съм тъжна, само че в тениса може да има единствено един победител. Опитвам се да вдъхновя бъдещите генерации в моята татковина. Благодаря на прелестната аудитория за поддръжката в последните две седмици ", добави тунизийката. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР