Казахстан ще достави 300 000 тона суров петрол на Германия

...
Казахстан ще достави 300 000 тона суров петрол на Германия
Коментари Харесай

Казахстан ще достави 300 000 тона суров петрол на Германия до април

Казахстан ще достави 300 000 тона недопечен нефт на Германия през първото тримесечие на тази година. Доставките ще се реализират през територията на Русия по петролопровод, който принадлежи на съветската държавна компания " Транснефт ", съобщи ДПА.

Нахлуването на Русия в Украйна принуди Германия да се опита да размени съветските енергийни източници с различни. Управляващите в Берлин постановиха възбрана за импорт на съветски петрол по тръбопроводи от Русия, която е в действие от този месец. За да си обезпечат нужните петролни доставки, те се обърнаха към редица страни, измежду които е и някогашната руска република Казахстан. Тя беше помолена от Германия да усили петролните си доставки.

На този декор Русия получава солидни доходи от директни такси, защото по нейните петролопроводи се транспортира недопечен нефт от редица други страни, отбелязва ДПА. Тези средства разрешават на ръководещите в Москва да продължат да финансират военновременната стопанска система на страната си, даже и без да продават съветски петрол, отбелязва ДПА.

Казахската компания за транспорт на нефт и газ " Казтрансойл " разгласи през днешния ден, че нефтът, превозен през петролопровода " Дружба ", благосъстоятелност на " Транснефт ", ще доближава до Адамова застава в Полша, след което ще бъде доставен в Германия.

Наскоро управляващите в Казахстан, които дават отговор за ръководството на енергетиката на страната, оповестиха, че казахският нефт ще бъде преработван в петролната рафинерия " Пе Це Ка Швед " (PCK Schwedt) в Германия.

До септември предходната година тази петролна рафинерия беше благосъстоятелност на съветската компания " Роснефт ", само че немските федерални регулаторни органи я сложиха под държавен надзор, напомня ДПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР