Казахстан реагира на обвиненията, че през нейната територия се извършва

...
Казахстан реагира на обвиненията, че през нейната територия се извършва
Коментари Харесай

Казахстан отрече да е междинно звено по пътя на санкционирани стоки към Русия

Казахстан реагира на обвиняванията, че през нейната територия се прави реекспорт на артикули в санкционен режим, предопределени за Русия, съобщи организация Франс прес, цитирайки локалната държавна новинарска организация Казинформ.

" Няма да позволим територията на нашата страна и нашите компании да бъдат употребявани за заобикаляне на глобите ", наложени на Русия след нахлуването й в Украйна. " Ние не нарушаваме западните наказания " , удостовери ръководителят на Сената (горната камара на парламента) Маулен Ашимбаев.

Сред набелязаните артикули са хладилници, принтери и даже калкулатори, чиито електронни съставни елементи могат да се употребяват наново за произвеждане на оръжия .

Тези обвинявания са ориентирани против други някогашни руски републики, само че също и против Китай, Турция и даже Обединените арабски емирства.

Астана обаче увери, че е основала онлайн система за следене през април, с цел да управлява стоките, влизащи и напускащи тази голяма страна, споделяща повече от 7500 километра граници с Русия.

Междувременно една от огромните банки в Казахстан - " Нурбанк ", разгласи, че от 19 май приключва съдействието си с съветските банки " Санкт Петербург " и " Уралсиб ", които попаднаха под западните наказания, съобщи ТАСС, базирайки се на известие от кредитната институция.

" Изпращането и кредитирането на преводи в съветски рубли с присъединяване на тези банки ще бъде невероятно. Моля, уведомете контрагентите си за смяна на детайлите, в случай че е належащо ", се споделя в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР