Казахстан няма да може да замени доставките на петрол от

...
Казахстан няма да може да замени доставките на петрол от
Коментари Харесай

Казахстан заяви, че не може да замени руските доставки на петрол за Европа

Казахстан няма да може да размени доставките на нефт от Русия за Европа, даже при съществуване на огромно търсене. Това сподели министърът на енергетиката на републиката Болат Акчулаков, представен от ТАСС.

" В никакъв случай не приказваме за взимане и подмяна на нечии размери нефт, нямаме такива огромни благоприятни условия ", споделя той. Министърът прибавя, че с цел да се добиват спомагателни количества първични материали за Европа, са нужни огромни вложения в нови залежи. Според него, ще бъде много мъчно да се заменят " големите доставки на пазара " от Русия и той не вижда вероятности за Казахстан в това.

Относно добива на петрол в Казахстан, министърът показва, че " в случай че през днешния ден планираме към 85-87 милиона тона годишен рандеман на петрол, то доникъде на 2024 година той ще стигне до 100 милиона тона. Затова неизбежно ще би трябвало да се заемем с въпроси за увеличение на нашите благоприятни условия за превозването му ".

Потенциалните направления за експорт на огромни количества нефт от Казахстан са на изток към Китай, а другият е през Каспийско море.
 Европейски Съюз в пъти усили вноса на въглища от Казахстан - каква е повода
Европейски Съюз в пъти усили вноса на въглища от Казахстан - каква е повода

Обсъжда се проект за непринудено ограничение на потреблението на газ с 15%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР