Казахстан, бивша съветска република и един от близките партньори на

...
Казахстан, бивша съветска република и един от близките партньори на
Коментари Харесай

Казахстан се придържа към принципа на териториалната цялост на държавите

Казахстан, някогашна руска република и един от околните сътрудници на Москва, съобщи, че " се придържа към правилото на териториалната целокупност на страните ", до момента в който четири окупирани от Русия области гласоподават на референдуми за присъединение към Русия.

Референдумите са противозаконни съгласно интернационалното право и бяха отхвърлени като " машинация " от западните държавни управления и Киев.

" Що се отнася до референдумите за присъединение към Руската федерация, които се организират в самопровъзгласилите се страни ЛНР и ДНР, както и във военните администрации на Запорожка и Херсонска област, Казахстан се придържа към правилото на териториалната целокупност на страните, тяхното суверенно тъждество и спокойно взаимно битие ", съобщи в понеделник формалният представител на Министерството на външните работи на Казахстан Айбек Смадяров, представен от казахстанската държавна осведомителна организация Kazinform.

" Нашият президент нееднократно е заявявал, в това число в неотдавнашната си тирада от трибуната на Организация на обединените нации, какъв брой е значимо да се съблюдават непрекъснато правилата на интернационалното право, учредени на Устава на тази международна организация. Уставът планува отговорността на страните - членки на Организация на обединените нации, за поддържане на мира и съблюдаване на териториалната целокупност на страните ", добави Смадяров.

 Смадяров удостовери готовността на държавното управление да окаже подпомагане за поощряване на политическия разговор, като добави, че " Казахстан има вяра, че поддържането на стабилността на районно и световно ниво е от първостепенно значение ".

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР