Казаха ни, че трябва да имаме търпение, защото разрешаването на

...
Казаха ни, че трябва да имаме търпение, защото разрешаването на
Коментари Харесай

Съпругата на похитения първи помощник капитан пред 24 часа: Молете се за тях!

Казаха ни, че би трябвало да имаме самообладание, тъй като разрешаването на тази заложническа рецесия може да отнеме и 3-4 месеца, твърди тя

" Искам да прикани всички хора да се помолят за отвлечените моряци на кораба " Galaxy Leader ". Това е единственото, което желая! Надявам се на знамение и те да се върнат ", сподели пред " 24 часа " брачната половинка на един от българските моряци на похитения товарен транспортен съд край Йемен. Той е първият помощник-капитан  и е от Горна Оряховица. Жената пожела да остане анонимна, защото щерка им, която е тийнейджърка, още не знае за случилото се и това би могло да й аргументи тежък потрес.

Съпругата, тъй като не гледа телевизия. Обадили й се по телефона в неделя вечерта от офиса на гръцката компания, която менажира екипажите. Съобщили й, че корабът, на който брачният партньор й плава от месец и половина, е похитен и няма вести за екипажа.

" Последно той беше деен в събота, ние се чуваме непрекъснато. В неделя на обед, към 13 ч., е бил на линия и очевидно по-късно са ги нападнали ",  споделя горнооряховката. Мъжът й бил спокоен и ухилен, не е споделил да имат каквито и да било предизвестия за по-голяма зоркост или нараснали ограничения за сигурност при прекосяването.

" В тази компания е от 13 година и в никакъв случай не е имал терзания, всичко е било постоянно наред. С капитана доста пъти са плавали дружно, схващат се доста добре ", изясни дамата. Похитеният моряк е приключил Военно-морското учебно заведение, някогашен боен е. 

Съпругата споделя, че няма никаква връзка досега. " Сигурно са им взели телефони, компютри и надали ще могат да се свържат, в случай че не им разрешат ", разсъждава тя. Корабът е липсващ от програмата, през която тя следи къде се намират сега.

Предупредили, че околните би трябвало да проявят самообладание,  тъй като моряците може да бъдат държани в плен месеци наред.

" Единственото, което ме тормози, че той е човек, който ще отбрани екипажа си, в случай че стане нещо. Капитанът и той е подобен, извънредно виновен към кораба и екипажа. Но се надявам всичко да мине спокойно и безшумно, и да ги пуснат по някакъв метод ", споделя брачната половинка на похитения моряк. 

Надява се на знамение и нищо да не им се случи. " Лош шанс. Шокът е толкоз огромен, уповавам се да го чуя и да го видя. Казаха ни, че би трябвало да имаме самообладание, тъй като разрешаването на тази заложническа рецесия може да отнеме и 3-4  месеца ", сподели брачната половинка.

Според нея, Япония, която е оператор на кораба, е почнала съществени договаряния и има вяра екипажът да бъде пуснат. Плавателният съд е благосъстоятелност на английска компания, част от която се има от един от най-богатите израелци Ейбрахам " Рами " Унгар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР