Казах ѝ, че ако бяхме играли на нивото, на което

...
Казах ѝ, че ако бяхме играли на нивото, на което
Коментари Харесай

Справи ли се първата жена съдия с мача за Суперкупата на Европа

Казах ѝ, че в случай че бяхме играли на равнището, на което както тя управлява мача, щяхме да спечелим с 6:0.

С тези думи в типичния си жанр мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп отговори на въпрос какво е споделил на съдията Стефани Фрапар след мача с " Челси ".

В сряда вечерта французойката влезе в историята като първата жена, управлявала мач за мъже от най-високо равнище в европейския клубен футбол. Заедно с помощничките ѝ - сънародничката ѝ Мануела Николози и Мишел О`Нийл от Ирландия, бяха съдии на разногласието сред " Ливърпул " и " Челси " за Суперкупата на Европа в Истанбул.

Фрапар, която неотдавна управлява и финала на международното за дами, и екипът ѝ получиха високи оценки за работата си. А задачата не беше по никакъв начин лека - французойката трябваше да се оправя с динамичен дуел пред цялостни трибуни, в който ѝ се наложи да преценя дали да отсъди дузпи, както и да овладява вълненията на играчите. Важно тестване пред нея беше и продължителността на дуела, приключил след 120 минути при непрекъснати офанзиви към двете порти.

Отличен 6

" Справиха се брилянтно. Казах ѝ, че не съм удовлетворен от решението за дузпата (дадена на " Челси " в продължението), тъй като към момента не съм сигурен, че беше дузпа, само че това към този момент не е значимо. Бяха доста положителни ", сподели Клоп.

Фрапар имаше тестване още в първите минути, когато " Ливърпул " изиска дузпа за игра с ръка на футболист на противника. Тя обаче реши, че нарушаване няма. В продълженията даде углавен удар за сините поради фаул на вратаря Адриан, само че след интервенция на системата за видеоповторения сътрудниците ѝ потвърдиха решението ѝ.

 Справи ли се първата жена арбитър с мача за Суперкупата на Европа
© Reuters

Клоп добави, че преди мача съдиите са били под голямо напрежение в историческия миг. " Да останеш концентриран и спокоен и да правиш това, което би трябвало, да вземат решение значими неща в доста сложен и динамичен мач... Не бих могъл да имам по-голямо почитание. Това беше в действителност брилянтно показване ", съобщи мениджърът на европейския клубен първенец.

Похвали от експертите

Същото е мнението и на някогашния футболист на " Челси " и британския народен тим Джо Коул. " Мисля, че се оправи чудесно. Беше брилянтна в сложен дуел. Остави мачът да върви и взе вярно множеството от значимите решения ", сподели той пред " Би Ти спорт ".

Друг някогашен състезател на " Челси " и Англия - Глен Ходъл, уточни, че Фрапар го е впечатлила с физическата си подготовка във влажните условия в Истанбул. " Ритъмът в мъжките дуели е доста по-висок, само че тя устоя и свърши отлична работа ".

Най-спортният миг беше ситуацията за дузпата на " Челси ". След мача Адриан призна, че е докоснал Тами Ейбрахам, само че добави, че играчът на противника е търсел съприкосновението.

A historic moment for European football as Stephanie Frappart becomes the first female referee to rule over a major UEFA men`s showpiece event.#UEFASuperCup#LIVCHEpic.twitter.com/QVEQNw5aGN
— SuperSport (@SuperSportTV) August 14, 2019

That history-making feeling
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР