Кайсиите са безценен дар за сърцето. Родината на кайсията е

...
Кайсиите са безценен дар за сърцето. Родината на кайсията е
Коментари Харесай

Обичате ли кайсии? Научете днес нещо много интересно за този сладък и уханен плод

Кайсиите са скъп подарък за сърцето. Родината на кайсията е Китай, а по-късно на дърветата се придвижват в античния Рим. Кайсиевите дръвчета се популяризират последователно в целия свят. Това дърво, което дава вкусни жълти плодове, принадлежи към фамилията на сливите и се отглежда в доста страни. Кайсиите от дълго време се употребяват както пресни, по този начин и сушени. Правилно изсушените кайсии резервират всички свои потребни качества.
Кайсиите са с доста каротин.
Този плод също по този начин съдържа целулоза, пектин, витамините В1, Р и РР, както и органични киселини, винена киселина, ябълчна киселина, лимонена киселина.
Кайсиите са богати на калий, нишесте и инулин, да не пропуснем и минералите – фосфор, магнезий, йод и желязо.
Кайсиите от дълго време се употребяват от за лекуване и профилактика на разнообразни болести на бъбреците, както и главно за сърдечно-съдови за На първо място, откривателите настояват, че кайсиите са потребни за сърцето. Те укрепват сърдечно-съдовата система и предотвратяват появяването на сърдечно-съдови болести. Това се дължи най-много на високата доза калий, която ще усъвършенства здравето на сърцето и ще възстановява кръвното налягане. Освен това, кайсиите способстват за премахване на нездравословните отрови от тялото.

И това е забавно: Цикория и коприва държат диабета под надзор - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Кайсии – яжте ги за крепко сърце! Ето по какъв начин оказват помощ

Този плод се предлага да се дава на децата, тъй като той подтиква тяхното развиване във всеки един аспект. Защо е по този начин?
Кайсията покачва интензивността на мозъка и усъвършенства паметта.
И ето още нещо потребно!
Препоръчва се постоянната консумация на този плод от хора, страдащи от анемия, тъй като кайсиите покачват равнището на хемоглобина в кръвта.
Все отново, тези плодове би трябвало да се лимитират в диетата на хора със болести на черния дроб и щитовидната жлеза. Не би трябвало да се прекалява с тях от хора, които са със затлъстяване, гастрит, нараснала киселинност, както и диабет.
Във всички останали случаи, кайсията носи на всеки единствено изгода.
В допълнение към всичко нагоре, кайсиите са потребни при положение на очни болести, както и за някои проблеми с кожата. В този случай, в случай че липсват пресни кайсии, постоянно може да ги замените със сушени кайсии, които могат да се съхраняват по-дълго и по-лесно. Цената им е налична. Те са доста потребни за хора, които спортуват или се занимават с тежка физическа работа.
Последните проучвания на тези плодове потвърждават, че те оказват помощ при неприятна циркулация, нарушавания на сърдечния темп и са като предварителна защита на инфаркт.

Източник: zdrave.ws.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР